Infofinanciar > Info > Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, candidatură în tandem. PNL și PSD, posibilă coaliție pentru alegerile din 2024
Info

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, candidatură în tandem. PNL și PSD, posibilă coaliție pentru alegerile din 2024

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă
sursă foto: stiripescurt.ro

La alegerile din anul 2024, Marcel Ciolacu nu exclude o candidatură în tandem cu Nicolae Ciucă, pentru funcțiile de premier și președinte. În cadrul alegerilor ce urmează, președintele PSD vizează președinția României, iar liderul PNL ar urma să conducă Guvernul PNL-PSD.

Marcel Ciolacu afirmă că acest scenariu nu este exclus. Dar implementarea va fi greu de aplicat deoarece există posibilitatea ca PSD să se opună demersului. „E un scenariu nu exclus, dar nu e un scenariu simplu. Sunt cele două mari partide, PSD e cel mai mare partid din România, e foarte puțin probabil să accepte să nu aibă candidat” a declarat liderul PSD.

Discuții în interiorul partidului

În legătură cu scenariul pe care liderul PSD l-a propus, acesta a afirmat că vor exista discuții în interiorul partidului, iar  în caz că una dintre parți se opune, vor candida separat la alegeri.

„În schimb, eu ca președinte al PSD, am schimbat regulile de desemnare a candidatului și cred că este mult mai corectă abordarea pe care am propus-o. Restul, n-am avut discuții. Nu vine PSD-ul cu aceată propunere. Este un scenariu, îl vom discuta fiecare în interiorul partidului lui. Dacă una dintre părți nu e de acord, vom merge la alegeri separat și vom vedea pe urmă, în funcție de scorul electoral, dacă putem să mai continuăm împreună și după anul 2024.Nu se termină pământul nici la oamenii politici Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, nici la PNL sau PSD, lumea e în dinamica ei. Să nu fim fataliști” a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD și-a exprimat părerea față de Nicolae Ciucă, spunând că este un om de onoare, iar cei doi au foarte multe lucruri în comun, la nivel de concepții și principii. „Este un om de onoare, e un patriot, e un român şi avem foarte multe principii şi lucruri comune. Şi pentru mine şi pentru Nicolae Ciucă prioritară în acest moment este România”, a declarat acesta.

Coaliția PSD-PNL

Au existat discuții legate de o posibilă alianță PSD și PNL în cazul viioarelor alegeri. Marcel Ciolacu a fost întrebat dacă Gabriela Firea va fi susținută, în cursa pentru Primăria Capitalei de PNL. Acesta a afirmat că nu au existat discuții până în acest moment legate de subiectul susținerii anumitor candidați. Totuși, acesta a afirmat că o coaliție PNL-PSD, ar fi un lucru benefic și își dorește o colaborare în 2024.

„Nu am avut aceste discuţii în coaliţie de a avea candidaţi unici la Primăria Capitalei sau oriunde. Sunt anumite proiecţii. Îmi menţin părerea publică, cea mai bună variantă în acest moment pentru România este o coaliţie între cele două mari partide, Partidul Social Democrat şi Partidul Naţional Liberal. Văd această colaborare şi din anul 2024. Cum vom creiona acest lucru, cum vom duce discuţiile politice, urmează în perioada următoare. Cred că cel mai important acum este să ne ridicăm la aşteptările românului în ceea ce priveşte actul guvernamental şi ce legi scoatem în Parlament”, a declarat Marcel Ciolacu.

Acesta a mai fost întrebat de o posibilă alianță electorală pentru alegerile parlamentare din 2024. Liderul partidului a semnalat că vede un viitor comun și o alianță politică în anul următor, în ceea ce privește majoritatea în Parlament.

„E foarte greu după o campanie electorală în care mergi separat, să mai creionezi iarăşi o coaliţie, are şi politica ei, limitele sale. Dacă facem o alianţă politică eu cred că vom avea un viitor comun şi în 2024 în ceea ce priveşte majoritatea parlamentară”, a afirmat Marcel Ciolacu, lider PSD, conform Digi 24 .