Infofinanciar > Info > Marcel Ciolacu, despre modul în care ar putea fi taxați românii. Guvernul pregătește modificări ale Codului Fiscal
Info

Marcel Ciolacu, despre modul în care ar putea fi taxați românii. Guvernul pregătește modificări ale Codului Fiscal

Marcel Ciolacu
sursa investenergy.ro

Liderul Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, face declarații despre ideea unor noi taxe în România, această decizie este discutată în urma unei modificări a Codului Fiscal ce are loc în Parlament.

Reprezentantul PSD, asigură cu toate astea că, creșterea TVA nu va avea loc în viitorul apropiat, lucru de care se temea mai mulți dintre cetățenii țării.

„Cu toţii ne dorim o ţară ca afară. Atuncea, ar trebui să ne comparăm cu sistemul din Europa. Nu merge să ne comparăm cu o ţară foarte dezvoltată economic cum este Germania sau Franţa, dar încercăm să ne comparăm cu ţări precum Polonia care au avut cam acelaşi istoric ca şi România. Ne dorim ca la nivelul taxelor și impozitelor să existe o descentralizare şi mai mare către autorităţile locale. În perioadă de criză nu se majorează impozitele, deci nu se vor majora nici în România și nici nu vor fi introduse alte impozite” declară Marcel Ciolacu pentru Antena 3.

Ce înseamnă o optimizare fiscală pentru PSD

În același context, liderul PSD a ținut să precizeze public ce reprezintă pentru el optimizarea fiscală: „lași de undeva de unde s-a creat o discrepanță și vii cu o anumită impozitare, dar reduci din altă parte” explică acesta.

Despre TVA ul din România, care la începutul anului acesta a suferit schimbări, anume TVA valabile prevăzute de Codul Fiscal şi care se se clasifică în două categorii, respectiv cota standard de 19% şi în cote reduse, cota de TVA de 9% şi cea de 5%.

Taxa pe valoarea adăugată este un impozit indirect datorat la bugetul statului şi care este colectat conform prevederilor prezentului titlu, aşa cum defineşte Legea 227/2015.

„Eu nu am auzit de așa ceva, despre o reevaluare a TVA . Ce știu de la experți financiari e că dacă mărești TVA, mărești inflația. Deci nu se pune problema. Nu se introduce nicio taxă nouă și nici nu se măresc cele actuale” a susținut Ciolacu despre acest subiect. 

În ceea ce privește impozitarea progresivă din partea PSD în comparație cu cota unică agreată de PNL, suntem asigurați de Marcel Ciolacu că se caută cea mai bună soluție pentru România.