Infofinanciar > Info > Marcel Ciolacu dă cărțile pe față! „Niciun partid nu a avut o abordare corectă, să rezolve problema pensiilor speciale”
Info

Marcel Ciolacu dă cărțile pe față! „Niciun partid nu a avut o abordare corectă, să rezolve problema pensiilor speciale”

FOTO: realitatea.net

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, subliniază faptul că majoritatea statelor „cu greutate” din Uniunea Europeană, printre care Olanda, Belgia sau Germania, au de asemenea beneficii speciale acordate angajațlor din cadrul ministerelor de Apărare sau de Interne. Președintele Camerei Deputaților aruncă vina în ograda fostei guvernări PNL-USR pentru prevederile din PNRR.

„Spun fără nicio reținere, armata nu are pensii speciale. 22 de state ale UE au o lege specială pentru pensiile militare. Franța, Italia, Germania, Belgia, Olanda, Austria, toate statele important, toată lumea are legi speciale în ceea ce privește armata. Abordarea din UE este cu legi speciale pentru ordine publică și apărare. Eu nu spun că anumite pensii nu au fost mai mari decât salariul pe care l-a avut în activitate, acest lucru a fost deja corectat”, a precizat Marcel Ciolacu în Parlamentul României.

Marcel Ciolacu: „Avem un PNRR care a fost ținut ascuns”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a explicat faptul că Executivul European „ cere acum o lege responsabilă pentru viitor și nu se pierde niciun euro”. Liderul din Kiseleff 10 pune pune problema pensiilor speciale în tabăra liberalilor, informând că la momentul realizării Programului Național de Redresare și Reziliență, portofoliul Apărării a fost deținut de Nicolae Ciucă, în timp ce la Interne și Justiție au fost Lucian Bode respectiv Stelian Ion.

„Avem un PNRR care a fost ținut ascuns, anumiți miniștri l-au semnat și l-au trimis la Bruxelles. Adevărat, ministerul Muncii este cel care îndeplinește jalonul și vine în Guvern să explice proiectul de lege. Nu l-am făcut eu (nr: jalonul cu pensiile speciale). A fost un Guvern al României care, secret, și-a asumat anumite jaloane, în anumiți parametrii.

Cred ca domnul prim-ministru Ciucă era atunci ministrul Apărării. Ministrul Justiției cred că era domnul Stelian Ion, Bode la Interne, ministrul Muncii era doamna de la PNL. Am înțeles că nimeni nu mai dă acum nicio explicație ce a trecut în PNRR”, a completat Marcel Ciolacu, potrivit adevărul.

Reforma pensiilor speciale doar o propagandă electorală

Liderul PSD indică faptul că „Ne trebuie o abordare corectă și nu se pierde niciun ban. Nu suntem întârziați, nici cu termenul depășit”. În opinia președintelui Camerei Deputaților responsabil pentru situația precară a reformei pensiilor este Marcel Boloș „u nu spun că este responsabil, el negociază cu Comisia și vine și transmite cerințele Comisiei și transmite și ce au scris dânșii, actualii sau foștii miniștri în PNRR”.

În cele din urmă Marcel Ciolacu a dat cărțile pe față și a precizat că toată mascarada pensiilor a fost de fapt o abordare strict electorală  „Niciun partid nu a avut o abordare corectă, să rezolve pensiile speciale.

Noi, aflându-ne în acest moment, în perioada în care se fac aceste reforme. Se trec aceste jaloane prin Guvern sau prin Parlament, ca să fie date apoi Comisiei, să avem timp să modificăm. A fost aceeași discuție și la cererea de plată numărul 2, cu avertizorii, ceea ce s-a rezolvat. Sunt 7 state care au acceptul pentru cererea de plată numărul 2, printre care si România”, a conchis Marcel Ciolacu.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.