Infofinanciar > Lumea la zi > Majorare de salariu pentru toți profesorii din Franța! Se anunță o creștere a valorii între 100 și 230 de euro
Lumea la zi

Majorare de salariu pentru toți profesorii din Franța! Se anunță o creștere a valorii între 100 și 230 de euro

Macron, sursa foto Le monde
sursa foto Le monde

A doua zi după o excursie agitată în Alsacia, șeful statului a sosit la sfârșitul dimineții la școala Louise-Michel din Ganges, în regiunea Hérault, pentru un schimb de experiență cu elevii și profesorii.

Fiecare profesor „va avea dreptul la o creștere în funcție de vechimea sa, care va varia între 1.100 de euro și peste 2.600 de euro net pe an. Această majorare este între 100 și 230 de euro net pe lună”.

Emmanuel Macron, cu privire la salariile profesorilor

Emmanuel Macron a anunțat o majorare „între 100 și 230 de euro net” pentru toți profesorii Palatul Elysée a clarificat contururile majorării salariale anunțate de șeful statului. Astfel, Creșterea „necondiționată” sau „de bază” se va face „prin dublarea cuantumului primei primite de toți profesorii fără condiții și prin trasee de carieră îmbunătățite și mai fluide”. Fiecare profesor „va avea dreptul la o creștere în funcție de vechimea sa, care va varia între 1.100 de euro și peste 2.600 de euro net pe an. Această majorare este între 100 și 230 de euro net pe lună”.

Creșterea vizează „toate cadrele didactice din educația națională, agricultură și maritim, fără condiții, de la începutul anului școlar 2023″. În cazul anumitor cadre didactice, „toți profesorii care se vor angaja voluntari vor avea o remunerație suplimentară”. În cazul profesorilor de școală, voluntariatul  înseamnă misiuni de „sprijin consolidat pentru elevii din ciclul primar”, sau programul „teme făcute” sau „aprofundarea matematicii sau a limbii franceze în clasa a VI-a”.

În învățământul secundar, „cadrele didactice vor putea asigura înlocuiri pe termen scurt” sau „vor putea participa la programul de teme pentru acasă”. Această muncă voluntară va fi remunerată cu „până la 3.750 de euro pe an”, adică „până la 500 de euro pe lună în plus”.

Majorare salarială între 100 și 230 de euro

Emmanuel Macron anunță o majorare „între 100 și 230 de euro net” pentru profesori. „Trebuie să-i recunoaștem și să-i plătim mai bine pe profesori”, a recunoscut șeful statului, care a anunțat o majorare de „între 100 și 230 de euro net pe lună”. „Este sigur că în cazul tuturor  nivelurilor de carieră că va exista o creștere, inclusiv pentru cei care se află la mijlocul carierei”.

Această majorare va fi necondiționată, „fără a face o oră în plus, fără a avea o sarcină în plus, sau orice altceva”. Ea va fi însoțită de o majorare legată de noi misiuni bazate pe voluntariat, care ar putea merge „până la 500 de euro pe lună”.

Emmanuel Macron în timpul vizitei sale la Colegiul Louise-Michel s-a conversat cu elevii, profesorii și părinții în curtea școlii. Președintele francez, la sosirea sa la Colegiul Louise-Michel din Ganges, a fost  întâmpinat de elevi în curtea școlii. La întâlnire a luat parte și ministrul Educației, Pap Ndiaye, care s-a implicat în cadrul discuțiilor cu elevii, părinții și profesorii. Această acțiune importantă ar fi trebuit să aibă loc în interiorul școlii. Din cauza lipsei de curent, întregul eveniment a fost mutat în curtea școlii, unde zeci de elevi s-au adunat și au strigat în jurul lui Emmanuel Macron, fiind foarte impresionați de sosirea acestuia, conform Le Monde .