Lumea la zi

Maia Sandu, victima propagandei lui Putin! Imagini trucate cu ea, distribute în Chișinău, anunță un mare protest

Maia-Sandu, sursă foto realitatea.md
sursă foto realitatea.md

Dacă aruncăm o privire la frații noștri de pest Prut, putem constata că staff-urile de campanie electorală ale politicienilor moldoveni sunt undeva la nivelul celor din România, anilor 1996-2000 cu bătaie spre 2004. Desigur că, în secolul anterior celui al vitezei, termenul de propagandă nu mai era la ”modă”, trecuseră totuși câțiva ani buni de la fărâmarea sistemului dictatorial. De fake news nici nu se poate pune vorba.

În zilele noastră liderul de la Chișinău, pro-european, Maia Sandu a fost surprinsă de propanganda Kremlinului în niște ipostaze care nu-i aduc tocmai laurii pe care-i merită, adversari politici care să-i denigreze imaginea are cu duiumu.

Cert este faptul că, în capitala țării, Chișinău, mai mulți cetățeni de credință au susținut faptul că au primit- o pe doamna Maia Sandu, sub forma unui afiș electoral, în cutiile de poștă. Aceasta îi îndeamnă să culeagă vreasucri! Încă nu s-a identificat artizanul acestei operațiuni de defăimare, dar un politician din gruparea politică PAS pe numele său Dumitru Alaiba, a catalogat materialul electoral astfel: ” Iată așa porcării nesimțite produc cei din opoziție pentru a panica oamenii”, acum nu știm ce informații are domnul Alaiba, dar cum ”agresorul imaginii politice” a Președintelui Moldovean nu a fost găsit, puțină prudență  în declarații este bine-venită.

unimedia.info

sursa foto unimedia.info

Imagini trucate cu Maia Sandu au fost distribuite de propaganda lui Putin

Așadar, acțiunea a apărut din neant, fără să aibă cu adevărat un inițiator. Pliantele, cu Maia Sandu, la rândul lor nu poartă ștampila nimănui, mizerabila maculatură politică a fost descoperite dis-de-dimineață în cutiile poștale ale cetățenilor din Chișinău. Simbolistica utilizată este una pe cât de puternică pe atât de convingătoare pentru micul Stat de peste Prut. Cu alte cuvinte, eleganta Maia Sandu a fost surprinsă cu un mănunchi de veascuri alături de care este atașat sloganul ”Strângeți vreascuri”. ”Ședința foto, după cum spuneam, nu a fost revendicată de vreun ”Godard autohton”, însă, propaganda lui Putin îi mai atribuie Maiei o fotgrafie în care aceasta ridică degetul mijlociu, ironicii ar spune că arată semnul păcii, însă, se pare că Alaiba este de altă părere, cel din urmă a declarat următoarele:

Iată așa porcării nesimțite produc cei din opoziție pentru a panica oamenii. Glumițe cu tentă clară sovietico-rusească, probabil produse de vreun șovin a-la „russkii mir”. Corectați-mă, dar cineva care știe Moldova de azi mai bine (nu Moldova de 30 de ani în urmă), ar produce alt fel de metafore și acrobații artistice decât „Buket Moldavii”. Pancart produs sub coordonarea vreunui subsol din Moscova.

sursă foto unimedia

Diferența dintre ei și noi e simplă: Noi ne pregătim de o iarnă posibil grea, facem tot ce este posibil, dar sperăm să avem și puțin noroc, să fie și o iarnă mai blândă. Astfel oamenii și economia vor avea cel mai puțin de suferit.

Ei, hoții, se roagă la toți dumnezeii ca să avem o iarnă cât mai friguroasă, cât mai grea, cu prețuri cât mai mari și cu deficit de energie cât mai mare. Ei deja încearcă să sperie oamenii chiar dacă afară sunt +20 grade. Sadic.

Cu cât mai nepregătiți vom fi, cu cât mai frig va fi la iarnă, cu atât mai probabil este Rusia să ne deconecteze gazul pe motive inventate. Temperatura aerului nu o putem influența. Putem influența doar nivelul de pregătire. Aici ne concentrăm noi. Iar hoții și antenele lor activiste – să se zbată în convulsii mai departe” își explica poziția politicianul moldovean într-o postare pe Facebook, citată de unimedia.info