Infofinanciar > Info > Mai mulți bani de la stat! Cei care au pensii sub 1.700 de lei vor beneficia de sprijin
Info

Mai mulți bani de la stat! Cei care au pensii sub 1.700 de lei vor beneficia de sprijin

bani pentru angajatii la stat
Sursa: stiri de cluj
Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a luat hotărârea ca în anul 2023 un număr de aproximativ 2,4 milioane de români vulnerabili să poată profita de șase tranșe distincte de ajutor acordat special pentru alimente și mese calde.
Aceasta este o veste surprinzătoare pentru românii care au pensii cu o valoare mai mică de 1.700 de lei. Pensionari ce au încasări de până la 1.700 de lei beneficiază încă din a doua parte a anului trecut de vouchere cu caracter social, un sprijin pentru produse alimentare ce au o valoare de 250 de lei, transferat o dată la fiecare două luni pe niște carduri electronice, ca niște de tichete de masă ce provin de la stat. Aceste voucherele de alimente vor fi alimentate cu fonduri pentru a doua tranșă, nu cu mult înainte de sărbătorile Pascale, pentru a le oferi un ajutor românilor aflați în situații de vulnerabilitate.

Cum ajută voucherele

În acest an, voucherele pentru alimente vor fi oferite din două în două luni, motiv pentru care suma primită are parte de o creștere, dublându-se. Tichete în cauză pot fi utilizate pentru a achiziționa consumabile: mâncare și alimente esențiale.

„De aceste vouchere de alimente beneficiază aproape 2,4 milioane de români. Ne respectăm astfel promisiunea faţă de oameni, aceea de a avea grijă de nevoile lor imediate. Pe lângă voucherele sociale pentru alimente, vom continua distribuirea pachetelor cu produse alimentare şi în acest an, cu o nouă tranşă în luna aprilie. De asemenea, românii din medii vulnerabile primesc 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie. Adăugând la acestea sprijinul pentru rechizite şi îmbrăcăminte acordat elevilor, trusourile pentru mamă şi nou-născut, voucherele pe care le pregătim pentru îmbunătăţirea condiţiilor de locuit şi pentru achiziţionarea de electrocasnice, putem vorbi în 2023 despre un amplu pachet de măsuri sociale finanţat din fonduri europene – 1,8 miliarde de euro într-un singur an”, a fost delcarația lui Marcel Boloş, ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene pentru Antena 3, preluat din româniatv.ro.

Până în prezent, mai mult 2,37 de milioane de persoane au parte de acest ajutor, iar Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a spus că, pe listă, s-au mai adăugat peste 46.000 de nume ale oamenilor care vor primi și ele suma de 250 de lei, o dată la două luni.

În plus, pentru a avea resursele necesare cumpărăturilor pentru masa de Paște, a doua tranșă de bani va intra pe cardurile sociale înainte de data de 16 aprilie, conform antena3.ro.

Oamenii care primesc tichete sociale

Următoarele categorii de persoane beneficiază de vouchere sociale pentru alimente și mese calde:

– pensionarii din sistemul public de pensii

– pensionarii din evidența caselor de pensii sectoriale

– beneficiarii de drepturi oferite în baza legilor speciale, achitate de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei, pentru tranșele din anul anterior (2022), respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023;

– copiii și adulții încadrați în gradul de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri lunare proprii care sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei pentru tranșele din anul anterior (2022), ori mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023;