Infofinanciar > Info > 250 de lei pentru alimente! Când vor fi încărcate cardurile sociale cu bani
Info

250 de lei pentru alimente! Când vor fi încărcate cardurile sociale cu bani

Bani
Sursă foto: kanald.ro

Voucherele de alimente vor fi încărcate cu bani pentru a doua tranșă. Pentru a le sări în ajutor românilor, acest virament va fi făcut înainte de Paște.

În acest an se oferă 6 tranșe diferite de ajutor pentru achiziționarea alimentelor și meselor calde. Beneficiarii vin într-un număr de circa 2,4 milioane de persoane care se află în situații precare, potrivit unui comunicat de presă al MIPE.

Declarația lui Boloș

„De aceste vouchere de alimente beneficiază aproape 2,4 milioane de români. Ne respectăm astfel promisiunea faţă de oameni, aceea de a avea grijă de nevoile lor imediate.

Pe lângă voucherele sociale pentru alimente, vom continua distribuirea pachetelor cu produse alimentare şi în acest an, cu o nouă tranşă în luna aprilie.

De asemenea, românii din medii vulnerabile primesc 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie.

Adăugând la acestea sprijinul pentru rechizite şi îmbrăcăminte acordat elevilor, trusourile pentru mamă şi nou-născut, voucherele pe care le pregătim pentru îmbunătăţirea condiţiilor de locuit şi pentru achiziţionarea de electrocasnice, putem vorbi în 2023 despre un amplu pachet de măsuri sociale finanţat din fonduri europene – 1,8 miliarde de euro într-un singur an”, a explicat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

Judeţele care au cei mai mulţi beneficiari de astfel ajutor sub formă de vouchere pentru alimente şi mese calde sunt: Bucureşti (122.000), Suceava (90.879), Iaşi (90.196), Dolj (89.801) şi Bacău (82.410).

În 2023, voucherele de alimente se vor acorda din două în două luni, aceasta fiind și motivația pentru care suma semărește de două ori. Aceste tichete pot fi utilizate pentru a cumpăra mâncare și produse alimentare de bază.

Până acum, mai mult 2,37 de milioane de persoane au parte de acest ajutor, iar Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a spus că, pe listă, s-au mai adăugat peste 46.000 de nume aleoamenilor care vor primi și ele suma de 250 de lei, o dată la două luni.

În plus, pentru a avea resursele necesare cumpărăturilor pentru masa de Paște, a doua tranșă de bani va intra pe cardurile sociale înainte de data de 16 aprilie, conform antena3.ro.

Cine sunt beneficiarii voucherelor

Următoarele categorii de persoane beneficiază de vouchere sociale pentru alimente și mese calde:

– pensionarii din sistemul public de pensii

– pensionarii din evidența caselor de pensii sectoriale

– beneficiarii de drepturi oferite în baza legilor speciale, achitate de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei, pentru tranșele din anul anterior (2022), respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023;

– copiii și adulții încadrați în gradul de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri lunare proprii care sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei pentru tranșele din anul anterior (2022), ori mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023;

– familiile cu minim 2 copii în întreținere și venituri lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul 2022, ori mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023;

– familiile alcătuite dintr-un singur părinte, cu venituri lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul 2022, ori mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023;

– familiile și indivizii singuri care au stabilit dreptul la ajutor social;

– persoanele fără locuință, conform reglementărilor legale în vigoare.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.