Infofinanciar > Info > Mai este o săptămână până intră ajutorul de Paște! Românii se vor bucura de un sprijin de 640 de lei
Info

Mai este o săptămână până intră ajutorul de Paște! Românii se vor bucura de un sprijin de 640 de lei

voucher paste sursă foto: rptv.ro
sursă foto: rptv.ro

Cu ocazia Sărbătorilor Pascale din acest an, Guvernul de la București vine cu vești bune pentru milioane de români. Un număr mare de cetățeni va primi din partea statului un ajutor în valoare de 640 de lei înainte de ziua de 16 aprilie.

Acest ajutor constă în cei 250 de lei, sumă ce va intra pe cardurile de alimente și mese calde, vouchere oferite prin programul „Sprijin pentru România”, iar restul de 390 de lei reprezintă valoarea pachetelor de alimente ce ajung din partea Uniunii Europene (UE) prin intermediul Guvernului României. Cu toate acestea, doar 50% dintre beneficiarii acestor pachete le vor primi înainte de Paște, potrivit datelor oficiale oferite de Ministerul Proiectelor și Investițiilor Europene (MIPE).

Anunțul îmbucurător este că, totuși, toți cei înscriși în programul „Sprijin pentru România” vor primii bani aferenți, cei 250 de lei, în avans, cu câteva zile mai devreme, pentru ca beneficiarii să-și permită să aibă cât mai multe produse pe masa de Paște. Acest ajutor va intra pe carduri în Săptămâna Mare, în perioada 10 – 15 aprilie.  

250 de lei pentru românii defavorizați

„Până în sărbătorile pascale, încărcăm voucherul de alimente cu cei 250 de lei, pentru că Guvernul României, în şedinţa de ieri, a aprobat decalarea termenului pentru voucherele alimentare şi încărcarea lor cu cei 250 de lei până la sărbătorile de Paşte”, susține Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Oficialul de la Guvern vine și cu data exactă în care vor fi încărcate cardurile: „În acest fel, în Săptămâna Mare, încărcăm cardurile cu cei 250 de lei pentru cei 2.400.000 de beneficiari pe care îi avem în cadrul programului Sprijin pentru România. (…) Am fixat ca şi termen data de 13 aprilie, să se poată folosi oamenii şi să cumpere cele necesare pentru sărbătorile de Paşte”, a mai spus Marcel Boloș.

Pachete alimentare în valoare de 390 de lei

Oficialul de la MIPE a fost recent într-o vizită oficială în orașul Urlați, din județul Prahova, unde se află depozitul Oltina, loc unde sunt depozitate peste 400.000 de pachete de alimente. Cu această ocazie, Marcel Boloș a amintit faptul că o bună parte dintre românii înscriși în programul de ajutor reprezentat de pachetele alimentare în valoarea de 390 de lei se vor bucura de acest ajutor înainte de Paște, în Săptămâna Mare.

„Dacă am cumpăra produsele din pachet de la raft ar costa 390 de lei. În total, valoarea pachetelor care ajung către români în această perioadă este de 50 de milioane de euro şi înseamnă 30 de tone de alimente”, declară Marcel Boloș.

Ce conțin pachetele din partea UE

Oficialul se declară încântat de mobilitatea și implicarea personalului care se ocupă de proiect important pentru români. „Îi felicit pe toți cei implicați în acest program, care este un real succes. Vom continua să protejăm securitatea alimentară și în următorii ani, fie sub formă de pachet alimentar, fie sub formă de voucher, iar întâietate vor avea întotdeauna producătorii naționali”, a completat ministrul.

Aceste pachete cu alimente din partea Uniunii Europene vor conține cinci pungi de făină albă de grâu a câte un kilogram, patru pungi de mălai, paste făinoase, patru litri de ulei, zahăr, orez, conserve din carne de vită și de porc, gemuri și conserve din pate de ficat, notează romaniatv.net.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.