Infofinanciar > Info > Românii nu primesc pachetele alimentare de la stat, înainte de Paște. Declarațiile ministrului Investițiilor și Dezvoltării, Marcel Boloș
Info

Românii nu primesc pachetele alimentare de la stat, înainte de Paște. Declarațiile ministrului Investițiilor și Dezvoltării, Marcel Boloș

Românii nu primesc pachetele alimentare de la stat, înainte de Paște. Declarațiile ministrului Investițiilor și Dezvoltării, Marcel Boloș
sursa antena 3

Sărbătorile pascale sunt un motiv de sărbătoare pentru români. În această perioadă, mesele îmbelșugate alături de familie, mersul la biserică pentru a lua lumină și multe alte tradiții de Paște îi încântă pe oameni. Această sărbătoare nu arată la fel pentru toată lumea. Multe persoane se străduiesc să treacă de la o zi la alta, iar sărăcia este un fenomen foarte întâlnit în țara noastră.

În contextul actual al inflației, în care prețurile la alimente au atins un nivel maxim, mulți români nu își permit să aibă o masă de sărbătoare îmbelșugată. Majoritatea persoanelor din această categorie vulnerabilă se bazau pe ajutoarele de la stat. Dar, oficialii au venit cu o veste nefericită, în special pentru această categorie. Pachetele de alimente nu vor ajunge la români înainte de Paște.

Fără pachete cu alimente de Paște 

Pachetele cu alimente destinate categoriilor vulnerabile, nu vor ajunge la beneficiari înainte de Paște. Ministrul Investițiilor și Dezvoltării, Marcel Boloș, a declarat că livrarea acestor pachete nu va fi posibilă, până la data sărbătorilor. În schimb, acesta a explicat faptul că tichetele pentru alimente vor ajunge la timp, oamenii având o sumă în plus la venit, lucru care îi va ajuta să aibă o celebrare a Paștelui, lipsită de anumite griji. Banii vor ajunge pe cardurile destinate acestor ajutoare de alimente până în data de 13 aprilie 2023, adică chiar în Joia Mare. Peste 2,4 milioane de români vor beneficia de aceste ajutoare.

„Guvernul României, în ședință, a aprobat decalarea încărcării acestor vouchere de alimente cu cei 250 de lei, ca să se facă până la 13 aprilie. Până atunci, banii practic vor fi pe card, adică până în Joia Mare. Banii vor fi utilizați de cei peste 2,4 milioane de beneficiari. 600 de milioane de lei le virăm odată la două luni pe aceste carduri”, a explicat ministrul Marcel Boloș.

În schimb, în cazul pachetelor pentru alimente, procesul ar putea avea o întârziere. Aceste pachete care conțin 25 de kilograme de alimente, vor ajunge la aproximativ jumătate dintre beneficiari până în noaptea de Înviere. Restul pachetelor ar putea ajunge la românii vulnerabili în luna mai.

„Mai avem și cele peste 700.000 de pachete de alimente, de câte 25 de kilograme fiecare. Acestea vor ajunge înainte de Paște, e vorba de un prim lot de 750.000, totalul beneficiarilor fiind de aproape 1,2 milioane de oameni”, a transmis ministrul Investițiilor și Dezvoltării, Marcel Boloș.

Autoritățile locale trebuie să se organizeze

Ministrul a declarat că, în conformitate cu graficul de distribuție, distribuția a început în luna martie și se va continua până în luna mai. Acesta a semnalat faptul că autoritățile trebuie să se organizeze mai bine pentru a facilita accesul beneficiarilor la pachetele cu alimente. Cozile din fața instituțiilor publice la care oamenii sunt nevoiți să stea pentru a primi pachetele cu alimente nu aduc, conform ministrului, cinste proiectului.

„Am avut acest grafic de distribuție a pachetelor de alimente. A început distribuţia în martie și așa cum era graficul, inclusiv în luna mai vom face distribuția. Fac apel prin această cale la autoritățile locale ca să organizeze mai bine modalitatea de distribuire a pachetelor, să nu mai fie cozile acelea. Ele nu fac cinste programului în sine și de aceea trebuie să fim mult mai atenți la felul în care sunt distribuite pachetele de alimente și beneficiarii intră în posesia lor” a declarat Marcel Boloș, conform România TV .