Infofinanciar > Lumea la zi > „Luna luptei americane” a început în Coreea de Nord. Ce se va întâmpla în Washington
Lumea la zi

„Luna luptei americane” a început în Coreea de Nord. Ce se va întâmpla în Washington

Coreea de Nord Sursa foto Gandul
Sursa foto Gandul

La 25 iunie anul acesta, la aniversarea invaziei Coreei de Nord asupra Coreei de Sud din 1950, regimul lui Kim Jong-un a început evenimentul anual de propagandă ,,urăsc America”, cunoscut sub numele de ,,Luna luptei antiamericane”, care durează până la 27 iulie, data la care a fost semnat în 1953 acordul de armistițiu al Războiului din Coreea, încălcat în mod curent de Coreea de Nord.

Coreea de Nord are cereri pentru SUA

Pe 27 și 28 iulie anul acesta, la Washington, D.C. într-o formă camuflată, va fi prezentă în mai multe evenimente care vizează Congresul și mass-media. Sub forma unei campanii de promovare susținută de autointitulații susținători ai ,,păcii” în Peninsula coreeană, aceste evenimente constituie, în realitate, un exercițiu de înșelăciune și, într-o anumită măsură, o operațiune de influență străină care vizează Congresul.

Această campanie de la Washington de la sfârșitul lunii iulie face parte dintr-un efort anual de promovare de către grupuri, actoriști pro-nord-coreeni și alte grupări sau activități extremiste, precum și de către persoanele care se lasă păcălite de aceștia, pentru a susține acceptarea necondiționată de către SUA a cererilor de lungă durată ale Nordului.

Proiect de lege echivalat cu un cadou

Această așa-numită ,,Mobilizare națională pentru a pune capăt războiului coreean” se va concentra pe promovarea unui proiect de lege în Camera Reprezentanților, denumit greșit ,,Actul de pace în Peninsula Coreeană”, H.R. 1369.

Introdus în 2021 și reintrodus în acest an de către reprezentantul Brad Sherman și co-sponsorizat de alți 32 de democrați din aripa de extremă stânga a partidului lor și de un singur republican, acest proiect de lege echivalează cu un cadou prin care se acordă Coreei de Nord cererile sale de mult timp, inclusiv concesii nereciproce către dictatorul Kim Jong-un.

Printre ideile sale proaste, proiectul de lege cere Statelor Unite să accepte cererea Nordului de a încheia un ,,acord de pace” fără condiții, fără a cere nimic în schimb din partea Nordului. Proiectul de lege nu menționează nicio cerere din partea SUA sau a comunității internaționale pentru denuclearizarea completă, verificabilă și ireversibilă a Nordului; încetarea crimelor sale oribile împotriva propriului popor; proliferarea armelor către alte regimuri teroriste și necinstite; atacurile sale militare împotriva Coreei de Sud; asasinatele sale sau crimele sale cibernetice care vizează SUA și Coreea de Sud.

Mai rău decât omisiunile evidente ale H.R. 1369 sunt natura pro-nord-coreeană, anti-americană, rasistă și antisemită a unora dintre grupurile oficiale de sponsorizare sau organizare care au participat la activitățile de lobby din D.C. și la alte evenimente de la sfârșitul lunii iulie. Secretul murdar al acestei campanii este implicarea grupurilor care susțin regimul nord-coreean, cum ar fi Korean American National.

70% dintre coreeni sunt obsedați de capitalismul american

Aceste grupuri fanatice pro nord-coreene și antiamericane, precum și Women Cross DMZ, sunt conduse de persoane care, de ani de zile, comunică și colaborează cu agenții de informații ai Departamentului Frontului Unit al Coreei de Nord, staționați la Misiunea Nordului la Națiunile Unite.

Pentru a demasca această înșelătorie, ar trebui să se pună întrebări celor implicați direct în această campanie sau indirect prin sprijinul acordat unora dintre sponsorilor ei. Acestea sunt întrebări adresate celor care nu sunt pro-Coreea de Nord, dar care nu cunosc sau nu le pasă să cunoască adevărata natură a grupurilor sau individualilor cu care sunt implicați și pe care îi susțin în această campanie.

Consiliul Național de Coordonare Coreano-American este un grup fanatic pro-Nord-coreean, al cărui site web conține o declarație oficială în care se afirmă că ,,politica americană servește exclusiv în beneficiul evreilor și al capitaliștilor” și articole care condamnă ceea ce se numește ,,amestecul de rase în stil american de gangster” și ,,cultura imorală a amestecului de rase” care susțin că ,,Coreea de Nord este cea mai onorabilă națiune din lume, deoarece este independentă de relele urâte ale capitalismului evreiesc” și că ”, 70%  dintre coreeni sunt obsedați de capitalismul american, conform newsweek.com.