Infofinanciar > Lumea la zi > Lula da Silva, favorit la alegerile din Brazilia. Avantajul lui Bolsonaro din sondaje nu îl sperie
Lumea la zi

Lula da Silva, favorit la alegerile din Brazilia. Avantajul lui Bolsonaro din sondaje nu îl sperie

Lula da silva Sursa foto RaiNews
Sursa foto: RaiNews

Luiz Inacio Lula da Silva este favoritul turului doi de alegeri în Brazilia. Acesta a recunoscut ca Jair Bolsonaro, contracandidatul lui, are un avantaj în cel mai recent sondaj, însă este sigur că va câștiga pe data de 30 octombrie, când vor fi următoarele alegeri.

Lula Da Silva este de părere că acest sondaj este un avertisment, însă nu îi umbrește șansele de câștig.

„Sondajul serveşte doar să ne alerteze”, a transmis acesta în timpul unei conferințe de presă a Rio de Janeiro.

Procentul arată bine pentru da Silva 

În urma ultimelor sondaje ale Institutului Datafolha, procentul pentru da Silva este de 49%, fiind unul stabil. În ceea ce îl privește pe Bolsonaro, procentul acestuia este unul destul de fluctuant, el câștigând un punct în marja de eroare.

Chiar și în aceste condiții, fostul președinte al Braziliei din perioada 2003-2010 a spus că „sunt sigur că vom câștiga alegerile”.

„Mi se pare imposibil ca el (Bolsonaro) să şteargă diferenţa într-o săptămână, chiar şi cu nebuniile pe care le face şi cu minciunile pe care le spune”, a continuat acesta, conform digi24.ro

Conform Datafolha, înainte de începerea campaniei oficiale, Lula da Silva era cel câștigător cu un avans de 21 de puncte peste Bolsonaro. La începutul lunii octombrie, acesta a obținut doar 43%, procent mult mai mic decât cel preconizat inițial.

„Luptăm pentru acest aşa-zis vot de abţinere, al celor care nu s-au dus la vot (…), pentru că alegerile sunt foarte strânse, numărul persoanelor pe care trebuie să le convingem este din ce în ce mai redus”, a declarant Lula da Silva.

Bolsonaro și Lula da Silva

Lula da Silva a ieșit învingător în primul tur al alegerilor prezidențiale din Brazilia. Acesta a obținut 47,97%, în timp ce contracandidatul lui a avut 43,60%. În urma aflării acestui rezultat, Lula da Silva a spus că „lupta va continua până la Victoria finală”.

Jair Bolsonaro și Lula da Silva se acuză reciporc într-o dezbatere electorală aprinsă în Brazilia.

„Ești un mincinos. Minți în fiecare zi”, a spus Lula da Silva în timpul unui schimb de replici.

„Nu puteți veni aici pentru a spune oamenilor aceste minciuni”, a spus Bolsonaro.

„Bolsonaro, tu continui să minți cu nerușinare. Efectiv, mă voi întoarce pentru a guverna această țară, deoarece oamenii au nevoie de cineva care să aibă grijă de ei”, a continuat Lula da Silva.

El l-a criticat, de asemenea, pe Bolsonaro pentru „neglijența” sa în abordarea pandemiei COVID, care a ucis 680.000 de brazilieni, dar și pentru rolul său în minimizarea gravității virusului și în promovarea unor tratamente și leacuri nedovedite. Bolsonaro a fost, de asemenea, arătat cu degetul pentru despădurirea tot mai mare a Amazonului.

 

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.