Infofinanciar > Lumea la zi > Lovitură de teatru în China! Xi Jinping la un pas să piardă puterea. Măsurile care îi grăbesc sfârșitul
Lumea la zi

Lovitură de teatru în China! Xi Jinping la un pas să piardă puterea. Măsurile care îi grăbesc sfârșitul

Lovitură de teatru în China! Xi Jinping la un pas să piardă puterea. Măsurile care îi grăbesc sfârșitul
sursa cnn.com

Xi Jinping, președintele Chinei, „suferă de anevrism cerebral mortal”, dar asta nu este tot, se confruntă și cu o lovitură de stat ca urmare a măsurilor devastatoare de lockdown, generate de Covid.

 În timpul unei vizite în Italia şi Franţa, în 2019,  Xi Jinping a fost văzut şchiopătând dramatic, având nevoie de ajutor în timp ce încerca să se aşeze. Urmând ca în octombrie 2020, când pandemia de Covid atingea apogeul, observatorii au remarcat vorbirea lui lentă şi tusea în timp ce se adresa publicului din Shenzhen.  Zvonurile puternice despre starea de sănătate a preşedintelui Xi Jinping, sunt vehiculate de mai mult timp, acum însă, noi speculaţii stârnite au pornit datorită absenţa lui inexplicabilă de la Jocurile Olimpice de la Beijing, , potrivit The Sun.

Lovitură de stat din cauza măsurilor anti-Covid extreme

China, când a apărut pandemia, nu a ezitat să adopte cele mai stricte măsuri anti-Covid. Însă și acum, dupa mult timp sunt prevăzute restricţii extreme impuse oraşelor, cu clădiri întregi închise chiar dacă a fost înregistrat un singur caz, deoarece cei care sunt testaţi pozitiv sunt transportaţi în tabere de carantină de groază. De curând, Comitetul permanent al Biroului Politic a avertizat oamenii să nu pună la îndoială politicile stricte care au blocat oraşele din întreaga ţară.   În acelaşi timp, premierul Li Keqiang a tras un semnal de alarmă cu privire la situaţia „complicată şi gravă” a forţei de muncă din China, cauzată de măsurile de izolare. Interprinderi care au avut de suferit din cauza acestor decizii. 4,37 milioane închizându-se în China, în timp ce doar 1,32 milioane noi s-au înregistrat, potrivit unei platforme de investigare şi date de afaceri.

Experţi au susţinut deja că Xi ar putea fi înlăturat de la putere, rivalii fiind la capătul puterilor în ceea ce privește regimul ţării. Roger Garside, autorul cărţii China Coup: The Great Leap to Freedom – a declarat că Xi va fi eliminat de oponenţii interni din cadrul Partidului Comunist Chinez într-o lovitură de stat de la Beijing. Fostul diplomat consideră că principala ameninţare la adresa lui Xi va veni „din rândurile de vârf” ale Partidului Comunist.   El a spus că politica Chinei zero-Covid ar putea fi distrugerea lui Xi, deoarece strategia sa exagerată a „blocat ţara în izolare” de restul lumii.