Infofinanciar > Educație financiară > Educație financiară: cele mai proaste cinci decizii pe care poți să le iei la lansarea unei afaceri
Educație financiară

Educație financiară: cele mai proaste cinci decizii pe care poți să le iei la lansarea unei afaceri

cum economisim
FOTO: B-IFF.RO

Din câte ați  putut observa și voi, mai toți oamenii de afaceri au luat, la un moment dat, și decizii proaste pe care le-au regretat ulterior. Aceeași oameni de afaceri mai spun că, în cazul unei afaceri noi, cele mai proste decizii se iau chiar la început.

În acest sens, site-ul tuinspiriromania.ro a indentificat cele mai dăunătoare cinci decizii pe care poți să le ei la debutul unei afaceri:

Research insuficient

Un antreprenor de succes trebuie să posede curiozitatea și dorința de a știi cât mai multe. Research-ul ar trebui să intre în fiecare decizie pe care o iei, de la selectarea publicului-țintă al afacerii tale și până la angajarea unui nou specialist în serviciul clienți. Timpul și efortul pe care îl aloci cercetării ar trebui să fie direct proporționale cu amploarea deciziei.

Lipsa unui plan de afaceri clar

Un bun plan de afaceri este fundația unei afaceri de succes. Companiile fără o strategie clară și bine comunicată nu se vor alinia pentru succes. Oamenii ajung să ia decizii bazate pe presupuneri și să tragă concluzii cu privire la ceea ce trebuie făcut, în loc să acționeze într-o manieră inteligentă care ar duce la scalarea afacerii.

Neglijarea planificării financiare

Este obișnuit ca antreprenorii să neglijeze planificarea financiară, dar rezultatul este adesea o finanțare nepotrivită pentru a vă atinge obiectivele și/sau o reducere a numerarului, exact în momentul în care afacerea are mai mare nevoie de finanțare.

Favorizare instinctului, în detrimentul rațiunii

Neciziile luate în ultimul moment nu sunt bune, pentru că le iei fără să-ți cântărești prea bine opțiunile. Pe de altă parte, unii antreprenori se confruntă cu decizii dificile, dar le amână cât mai mult posibil. Cee ace este și mai rău. În cele mai multe cazuri, o decizie care nu este perfectă este mai bună decât nicio decizie. Procesul de luare a deciziilor este o piatră de temelie pentru majoritatea companiilor. Multe decizii proaste provin dintr-un proces de luare a deciziilor incomplet, care nu a reușit să implice faza necesară de brainstorming sau o evaluare amănunțită a fiecărei alternative. Este nevoie de curaj să fii responsabil și să mergi înainte cu deciziile tale.

Lipsa hotărârii de a face schimbări

A nu fi flexibil în afaceri va conduce la eșec, și nu la succes. A avea un plan de afacere este un lucru benefic, dar trebuie să fi deschis la a face ajustările necesare când situația o impune. A fi rigid te poate face să ratezi oportunitățile.