Infofinanciar > Vocile afacerilor > Lidia Cîrstei, COO FintechOS: „Avem responsabilitatea de a oferi clienților o calitate ridicată a serviciilor”
Vocile afacerilor

Lidia Cîrstei, COO FintechOS: „Avem responsabilitatea de a oferi clienților o calitate ridicată a serviciilor”

Lidia Cirstei, FintechOS
Sursa foto: Arhiva personala

Cotat ca unul dintre cele mai de succes startup-uri românești apărute în ultimii ani, fapt confirmat de finanțările record de peste 200 milioane de euro obținute până anul trecut, FintechOS a reușit să se impună rapid la nivel global ca un furnizor soluții inovatoare pentru instituțiile financiar-bancare.
Startup-ul FintechOS își continuă evoluția ascendentă lansând noi soluții și proiecte care se bucură de succes pe piețele internaționale.
„Un astfel de proiect a avut în scop oferirea unei soluții scalabile de administrare a împrumuturilor pentru unul dintre marii jucători din SE Europei pe piața de e-Commerce. A fost vorba de o soluție care să permită procesarea unui volum foarte mare de solicitări de credit într-un timp foarte scurt, într-un ecosistem complex: platforma FintechOS, platforma de e-Commerce a clientului și o platformă de procesare plăți. Și am reușit asta! De Black Friday, în platforma FintechOS s-au procesat o sută de cereri pe secundă. Am realizat performanța de a procesa un număr record de solicitări într-un timp foarte scurt și de a oferi totodată o soluție scalabilă care să permită acoperirea unor volume în creștere. Am contribuit astfel la dorința clientului de a inova și de a oferi cumpărătorilor soluții de plată flexibile, integrate în procesul de achiziție de bunuri online, soluții de tipul BNPL (buy-now, pay-later) și slice payments (plăți în rate fără dobândă)”, a explicat Lidia Cîrstei, COO FintechOS.

Clientul, elementul central al strategiei de dezvoltare

Startup-ul românesc vine pe piață cu produse originale, fără a face însă inovație de dragul inovației, ci pentru a furniza plus-valoare clientului final. „În cadrul echipei, în fiecare zi, adresăm modul în care interacționăm cu clienții noștri, care sunt punctele de interacțiune necesare atât pentru noi, dar mai ales pentru aceștia și valoarea pe care o aducem la fiecare pas. Apreciem că avem o responsabilitate față de clienți de a atinge acel nivel de eficiență operațională care să creeze atât premisele pentru noi de a investi înțelept în inovație, în dezvoltarea platformei FintechOS, și, în același timp, de a le oferi lor o calitate ridicată a serviciilor în toate punctele de interacțiune, de la momentul lansării unui proiect de implementare până la operaționalizarea în producție și apoi in mentenanță, calitatea serviciilor de suport fiind o zonă importantă pentru noi”, ne-a mai precizat reprezentantul FintechOS.

Direcții de dezvoltare pentru anul în curs

Conform sursei citate, în 2023 se prefigurează anticipăm un număr semnificativ de proiecte noi pe fondul unul apetit în continuă creștere pentru produse și servicii financiar-bancare moderne. Cererea de tehnologie capabilă să susțină oferirea de produse și servicii financiare personalizate, ce pot fi lansate pe piață într-un timp foarte scurt este în continua creștere, iar FintechOS răspunde acestei nevoi. „Anul trecut am lansat o soluție inovatoare pentru companiile de asigurări care doresc să lanseze foarte rapid pe piață produse de asigurare pentru animale de companie. Soluția folosește componente “prebuild” ale platformei: produs, proces și model de date. Aceste capabilități pot fi ușor îmbunătățite și configurate după nevoilor fiecărei companii, oferindu-le flexibilitatea creării unor produse croite pe nevoie specifice ale clienților acestora. Soluția a fost pentru prima data implementată pe piața din Marea Britanie, iar anul acesta, unul dintre clienții noștri va lansa un astfel de produs pe piața din Australia”, a declarat Lidia Cîrstei.
O altă direcție cu o o dezvoltare semnificativă este vizibilă în domeniul furnizorilor de servicii tip e-Commerce și nu numai (furnizori de electricitate, distribuitori de echipamente agricole, etc) care doresc să ofere clienților finali o experiență de cumpărare superioară, integrând soluții inovatoare de plată în procesul de achiziție. „Embedded finance’ începe să prindă o tracțiune semnificativă, iar FintechOS deja facilitează și înlesnește construirea unor astfel de experiențe integrate pe câteva piețe din Europa. Proiectele pe care de asemenea le observam în continuă creștere anul acesta urmăresc accesarea de către bănci și asiguratori deopotrivă a potențialului pe care segmentul IMM îl are. Acesta este un segment neacoperit pe deplin din perspectiva experienței digitale și remarcăm o adevărată cursă pentru oferirea de soluții digitale de înrolare și de acordare de credite în sfera bancară, în timp ce companiile de asigurări își propun automatizare procesului de ofertare și emitere a polițelor pentru segmentul IMM”, ne-a mai precizat COO-ul FintechOS.