Lumea la zi

Liderul de la Kremlin își umilește acoliții! Vladimir Putin: „De ce să ne batem joc unul de altul? De ce faci pe prostul?”

hotnews.ro
Vladimir Putin, președintele Rusiei, sursa foto:hotnews.ro

Agenția de știri RIA Novosti din Rusia a publicat o înregistrare video care arată cum vicepremierul Denis Manturov este umilit de către președintele Vladimir Putin în fața celorlalți membri ai guvernului rus.

Presa internațională susține că publicarea unei astfel de înregistrări poate fi posibilă doar în condițiile în care Vladimir Putin își dă acordul, dat fiind mecanismul de propagandă al Rusiei.

Manturov a primit responsabilitatea pentru industria de apărare a Rusiei în luna iulie. Pe atunci, el avea favorurile lui Putin, însoțindu-l pe președinte în diverse călătorii, potrivit Insider.

Dar, în condițiile în care Rusia se află sub sancțiuni și cererea de echipamente militare a crescut odată cu războiul din Ucraina, rolul este o provocare.

Înregistrarea video arată cum Denis Manturov îi spune președintelui rus că „în ceea ce privește avioanele, totul este pregătit”, inclusiv programele de testare, certificare și înlocuire a importurilor”.

În clip, Putin a adoptat un ton batjocoritor pentru a-i spune lui Manturov că munca sa a durat „mult prea mult”, apoi i-a cerut să accelereze.

Manturov a fost însărcinat cu stabilirea unor contracte în valoare de 175 de miliarde de ruble (2,56 miliarde de dolari) cu compania aeriană de stat Aeroflot. Putin a spus furios că niciunul dintre ele nu era gata.

Vladimir Putin, acid la adresa vicepremierului său

Vladimir Putin l-a acuzat că minte, spunând că „Ai totul pregătit, dar fără contracte. Haide să încheiem discuția chiar acum. De ce să ne batem joc unul de altul? Știu că nu există contracte cu întreprinderile, mi-au spus chiar directorii. De ce faci pe prostul? Când vor fi încheiate contractele? Asta te întreb. Directorii întreprinderilor îmi spun că nu există contracte și tu îmi spui că totul este gata”.

Acuzele liderului de la Kremlin l-ai făcut pe Manturov să lase privirea în pământ, timp în care Vladimir Putin continua să îl critice.

„Când se va rezolva asta? De ce vă faceți de cap? (…) Denis Valentinovici, în rest sunteți în regulă, dar nu există acele  contracte”, acuză președintele rus, în vreme ce restul participanților la întâlnirea virtuală păstrează tăcerea.

Putin i-a dat lui Manturov  un termen de o lună „pentru a-și termina treaba”.

Criticile au continuat timp de aproape un minut, alte 12 persoane aflate în convorbire rămânând tăcute, unele părând absorbite de hârtii.

Un clip al întâlnirii a fost distribuit de un cont de Twitter asociat cu RIA Novosti: