Lumea la zi

Kremlinul învins de comedie! Prima reacție a Moscovei după contraofensiva lui Zelensky

zdg.md

Iată- ne aflați in cea de-a doua jumătate a anului în care Rusia, angrenată într-o ”Operațiune specială de Eliberare, credea că-și va duce spre finalizare obiectivul. Pare-se că operațiunea militară nu decurge conform planurilor de la Moscova, oricât și-ar dori fostul agent KGB, Vladimir Putin.

Conform propagandei Kremlinului, Dimitri Peskov întâiul vorbitor al Moscovei, susține că Federația Rusă își va duce la bun sfârșit țelurile. Deși realitatea frontului de luptă îi cam contrazice pe Putin&co.

Reacția Moscovei a fost declanșată de ultimele videoclipuri lansate în spațiul media care relatau succesul contraofesivei din regiunea Harkov. Toată administrația politică a Kremlinului s-a abținut să ofere informații, Putin și Șoigu au decis să nu comenteze afirmațiile Kievului prin care, cei din urmă susțineau că peste 3000 de kilometri pătrați au devenit din nou suveranitate ucraineană.

Kremlinul pierde teren!

Pare-se că încrederea lui Putin, în propriile sale forțe armate a început a se destabiliza. Purtătorul de cuvânt al Moscovei confirmă! Acesta a ezitat să ofere un rțspuns concret atunci când un reporter l-a întrebat dacă locatarul de la Kremlin are încredere în operațiunea militară. Replica lui Peskov s-a încadrat în normalitățile tiparului, acesta fiind de părere că ”Operațiunea Specială de Eliberare va contiuna pâna când își va atimge obictivele.Putin

„Operațiunea militară continuă”, spune Peskov. „Și va continua până când obiectivele stabilite inițial vor fi atinse”.  Însă, purtătorul decuvânt al Moscovei nu a precizat și data pe care o consideră Kremlinul ca fiind capitularea lui Zelensky.

Vladimir Putin, agresorul Kievului, este în informat în timp real, fapr confirmat și de Peskov care susține că liderul de la kremlin este în contact permanent cu ai săi comandanți și este la zi cu evoluția frontului din Ucraina.

Se pare că vorbitorul Moscovei nu le-a făcut pe plac naționaliștilor ruși, Peskov a refuzat să ofere un răspuns despre o o posibilă alternativă de mobilizare a campanieie militare.

Moștenitorul lui Stalin, în imaginea lui Vladimir Putin, are la dispoziție 2 milioane de oameni cu serviciul militar efectuat în cinci ani. Locatarul de la Kremlin, până în prezent, nu s-a folosit de această resursă.

Negocierile

Purtătorul de cuvânt al Moscovei declară faptul că Federația Rusă nu are de gând să se așeze la masa trativelor. Altminteri spus, premiul oferit de Alfred Nobel este la mare depărtare de Moscova! Din păcate pentru siguranța  vechiului continent, Moscova desminte toate zvonurile care afitmau că demilitarizarea centralei nucleare Zaporojie ar fi fost posibilă, desi sugestiile AIEA într-acolo duceau.

Frontul rus, a cărei rapiditate de a fi cucerit stă în armele ucrainienilor, este orașul Izim din regiunea Harkov, altminteri cunoscut pentru istoria contemponană drept cea mai mare înfrângere a Federației Ruse pusă în situația de a-și înrerupe atacul în fața capitalei Kiev, singur capitală pe care au bonmbardat-o Lenin&co.

Reuters relata în aceasta sâmbătă o manevră jenantă, politică, prin care ”Stalin junior în imaginea lui Putin”, încerca să-și fundamenteze capitalul electoral, desi avea de-a face cu cea mai mare înfrângere a trupelor sale, armata rusă a abandonat rând pe rând fronturile din Ucraina, mărturie stau videoclipurile postate de trupele lui Zelensky pe rețelele de socializare.

În altă oridne de idei, specialiștii în arta războiului consideră că armata ucraineană, prin contraofensiva pe care a demarat-o, a dus la colapsul trupelor rusești din regiunea Harkov. Straja soldaților lui Zelensky, face ca armata lui Putin să pară un inamic care tremură, scrie hotnews.ro