Infofinanciar > Info > Klaus Iohannis se oprește în Sibiu de câte ori pleacă în străinătate. Președintelui îi e dor de case
Info

Klaus Iohannis se oprește în Sibiu de câte ori pleacă în străinătate. Președintelui îi e dor de case

Iohannis, sursa foto Playtech
sursa foto Playtech

Președintele Klaus Iohannis a călătorit pentru a onora vizite oficiale, anul trecut și în prima parte a acestui an, de 26 de ori, atât în țară cât și în afara ei. Cele mai multe escale au avut loc în orașul oficialului, Sibiu.

Popasul avioanelor închiriate de Administrația Prezidențială pentru călătoriile președintelui României au avut loc în majoritatea timpului pe aeroportul din Sibiu, sau pe denumirea sa germană, Hermannstadt, devenind o normalitate, și nu excepția de la regulă.

Motivația escalelor din Sibiu

Doar 7 dintre cele 26 de zboruri nu au avut oprire în Sibiu. Escalele erau de câteva zeci de minute, iar motivul este încă necunoscut. Este speculat faptul că șefului statului i s-a făcut dor de cele 6 case pe care le are și vrea să vadă cât au „crescut” în timpul în care a lipsit din viața lor.

Administrația Prezidențială a transmis informația conform căreia în anul anterior a cheltuit o sumă de 16.604.678,40 de lei pentru 21 de deplasări în afara țării efectuate de Președinte. Echivalentul în euro este reprezentat de suma de 3,3 milioane.

Lista cu escalele Președintelui

Potrivit listei realizate de boardingpass.ro, în cadrul vizitelor sale oficiale, Președintele a avut următoarele escale:

La data de 27 februarie 2023, pe ruta București-Luxemburg, oprirea a avut loc la Sibiu atât la primul zbor, cât și la întoarcere.

La data de 10 februarie 2023, pe ruta de întoarcere din Bruxelles către București, escala a avut loc în orașul Sibiu.

În primele zile ale lunii februarie, avionul ce avea ruta Baku-București, s-a oprit în orașul Sibiu.

La data de 16 decembrie 2022, în cadrul vizitei de la Bruxelles, ruta de întoarcere către București a avut escala la Sibiu.

La data de 6 decembrie 2022, pe ruta București-Tirana, avionul închiriat de Președinte s-a oprit tot în Sibiu.

La data de 3 decembrie 2022, în cadrul vizitei la Atena, ruta de întoarcere a avut escala în Sibiu, înainte de a ajunge la București.

La data de 25 noiembrie 2022, în cadrul vizitei la Vilnus, opririle avionului Președintelui au avut loc întâi în orașul Kaunas, apoi în Sibiu, înainte de destinația finală de la București.

La data de 12 noimebrie a anului 2022, după vizita oficială ce a avut loc la Paris, returul a avut escală la… Sibiu!

La 7-9 noimebrie 2022, în cadrul vizitei către Sharm el-Sheikh, s-a respectat ruta obișnuită a oficialului:  București-Sibiu, urmat de destinația Sharm el-Sheikh.

La data de 20 octombrie 2022, zborul către Bruxelles a avut escala într-un loc la care nu se aștepta nimeni… Sibiu.

La data de 12 octombrie 2022, în cadrul vizitei din Cincu, avionul închiriat de șeful statului a avut ruta București-Sibiu, urmat iar de București.

La data de 5 octombrie 2022, în cadrul vizitei de la Praga, pe ruta de la București la destinația finală a avut loc o oprire în orașul Sibiu.

La data de 18 septembrie 2022, pe ruta de la București către Londra, Marea Britanie, escala a avut loc în orașul Sibiu.

La data de 25 septembrie 2022, pe ruta Prestwick-București, Sibiul a reprezentat, din nou, alegerea locației în care se face popasul.

Acestea sunt doar o parte dintre opririle efectuate de Președinte pe aeroportul din orașul Sibiu, în cadrul vizitelor sale oficiale de peste graniță.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.