Lumea la zi

Joe Biden, sub lupa republicanilor! Ancheta îndreptată împotriva președintelui SUA este „o prioritate de vârf”

Joe Biden, Sursă foto: mediafax.ro
Foto: capital.ro

Membrii republicani ai Camerei Reprezentanților din Statele Unite au anunțat că vor începe în perioada următoare să ancheteze activitatea președintelui Joe Biden. Anunțul a fost făcut public de James Comer, care, în opinia mai multor analiști, ar urma să devină următorul președinte al Comisiei de Supraveghere a Camerei.

„Aceasta este o investigație a lui Joe Biden, președintele Statelor Unite, și de ce a mințit poporul american cu privire la cunoștințele și participarea sa la schemele de afaceri internaționale ale familiei sale. Interesele de securitate națională impun comitetului să conducă o investigație”; „Această investigație va fi o prioritate de vârf”, a precizat Comer în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit aceluiași politician, republicanii au început deja demersurile pentru începerea anchetei împotriva familiei Biden. Astfel, până acum, membrii Partidului Republican au reușit să vorbească cu mai mulți avertizori de la numeroase scheme care implică rudele președintelui actual, să verifice laptopul lui Hunter Biden și să obțină documente despre tranzacții necunoscute anterior.

„Ceea ce am găsit sunt planuri de afaceri care vizează ținte din întreaga lume bazate pe traficul de influență, inclusiv cu persoane strâns legate de guverne străine precum China și Rusia”: „Am găsit și planuri bazate în Statele Unite, unde familia Biden a escrocat investitori de sute de mii de dolari cu participarea lui Joe Biden”, a mai spus James Comer.

Risc pentru securitatea SUA

De asemenea, reprezentantul republicanilor l-a acuzat pe Biden că ar fi mințit în campania alegerilor prezidențiale din 2019, atunci când a spus că nu are nimic de-a face și că nu a avut niciodată conversații cu familia lui despre relațiile lor de afaceri.

„Aceste dovezi ridică întrebări îngrijorătoare dacă președintele Biden reprezintă un risc pentru securitatea națională și despre dacă poate fi compromis de guvernele străine”, a conchis Comer, potrivit celor de la Flux 24.

Ancheta anunțată în această perioadă de republicani este doar una dintre multele pe care republicanii din Camera Reprezentanților le-ar putea derula. Alte investigații includ retragerea trupelor din Afganistan și modul în care administrația Biden a gestionat pandemia COVID.

Răspunsul republicanilor

În urma acestor acuze, reprezentanţii Partidului Democrat l-au catalogat pe James Comer drept un „apărător al lui Trump ale cărui acuzaţii false sunt doar un exerciţiu politic menit să-l denigreze pe preşedintele Biden”. De asemenea, purtărul de cuvânt al Casei Albe, Ian Sams, a precizat că ancheta îndreptată spre familia Biden este motivată politic.

„În loc să lucreze alături de preşedintele Biden pentru gestionarea problemelor importante pentru poporul american, precum micşorarea preţurilor, republicanii din Congres au ca prioritate atacarea preşedintelui în baza unor teorii ale conspiraţiei care au fost de mult infirmate”, a susținut Sams.