Infofinanciar > Lumea la zi > Joe Biden caută soluții pentru a ține prețurile în frâu. Democrații sunt în pericol de a pierde majoritatea parlamentară
Lumea la zi

Joe Biden caută soluții pentru a ține prețurile în frâu. Democrații sunt în pericol de a pierde majoritatea parlamentară

Președintele SUA, Joe Biden
Sursa foto - antena3.ro

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a avut o întrevedere în ziua de marți cu șeful Băncii Centrale din  America, Jerome Powell. Această întâlnire a avut loc în contextul în care inflația se află în continuă creștere, dar a fost promis faptul că se va pastra independența Fed (Federal Reserve), potrivit celor de la Agence Frace-Presse.

Joe Biden a spus că vrea să poarte discuții cu Jerome Powell și cu Janet Yellen, secretarul Trezoreriei, în Biroul Oval, despre un subiect care reprezintă o prioritate. Mai precis, este vorba despre modul în care inflația trebuie abordată cu scopul de a se realiza o trecere de succes de la o economie în redresare la o creștere care să fie sustenabilă și susținută.

Această întâlnire a președintelui Joe Biden este una care poate fi catalogată drept neobișnuită, motivul fiind faptul că administrația șefului de stat a stat departe de Fed, o instituție independentă.

Totuși, Joe Biden, prin intermediul unei scurte declarații de presă, a spus că „planul” lui de a controla nivelul prețurile „începe cu o premisă simplă: respectați Fed, respectați independența Fed”, potrivit site-ului stiripesurse.ro .

Președintele a mai spus și că membrii Băncii Centrale se concentrează total în ceea ce privește controlul prețurilor care reprezintă misiunea lor, alături de susținerea ocupării forței de muncă. Jerome Powell a ales să nu dea nicio declarație presei.

Faptul că există inflație reprezintă un avantaj pentru cei din opoziția republicană, în contextul în care alegerile legislative vor avea loc în câteva luni. În actuala situație, este posibil ca fenomenul de inflație să însemne pentru democrați pierderea majorității parlamentare.

Președintele Comitetului Național Republican, Ronna, McDaniel a făcut următorul comentariu în ziua de marți: „Indiferent ce spun Biden și democrații, economia este în declin constant sub supravegherea lor, în timp ce familiile se luptă să își permită orice, de la benzină la alimente.”.

Inflația, problemă importantă pentru foarte mulți americani

Conform unui sondaj care a fost  realizat în perioada 25 aprilie -1 mai de către Pew Research Institute, 70% dintre cetățenii Statelor Unite ale Americii cred că inflația reprezintă o problemă foarte importantă. Acest procent este mult mai mare decât în cazul celorlalte preocupări pe care acești oameni le au, cum ar fi: violența armată, cosutrile serviciului de asistență medicală și criminalitatea.

Totuși, acest sondaj a fost făcut înainte ca atacul armat dintr-o școală din Texas să aibă loc. Acest eveniment a șocat Statele Unite ale Americii și a pornit, din nou, dezbaterea despre arme, un subiect care poate să le aducă democraților voturi.

Se pare că aceste atacuri cu arme devin o problemă pentru Joe Biden deoarece, pe data de 17 mai au fost omorâte zece persoane dintr-un supermarket de către un individ. Ca și în cazul atacului armat din Texas, Joseph Biden a spus că vor fi luate măsuri pentru ca riscurile producerii unor astfel de evenimente tragice să scadă.