Infofinanciar > Lumea la zi > Dacă nu stăpânești prompterul, nu ești președintele! Elon Musk, ironii la adresa lui Joe Biden
Lumea la zi

Dacă nu stăpânești prompterul, nu ești președintele! Elon Musk, ironii la adresa lui Joe Biden

Musk - sursa foto - hotnews.ro
Sursa foto - hotnews.ro

Elon Musk este recunoscut pentru diverse lucruri controversate pe care le-a spus sau le-a făcut în spațiul public. De data aceasta, CEO-ul de la Tesla il critică pe actualul președinte al Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, despre care spune că este un „costum gol”. Tot Musk spune că președintele adevărat este acela care poate controla prompterul.

Musk face o paralelă cu filmul din anul 2004, în care Ron Burgundia citea tot ce era scris pe prompter, chiar dacă acest lucru ar fi însemnat sfârștiul carierei sale.

Defectele actualei administrații, conform lui Elon Musk

Musk spune că actuala administrație nu pare că face prea multe lucruri. A făcut o comparație cu administrația din timpul în care Donald Trump a fost președinte, afirmând că atunci erau oameni care își făceau treaba într-un mod eficient. Desigur, această afirmație a fost spusă făcând abstracție de de fostul conducător al Statelor Unite.

CEO-ul companiei Tesla a spus și că este de părere că Partidul Democrat este în prea mare măsură controlat de sindicate și de avocați. A afirmat și că atunci când democrații nu sunt de acord cu interesele oamenilor, acest lucru vine din partea sindicatelor și a avocaților. În schimb, dacă acest lucru vine din partea republicanilor, sursa este răul corporatist sau motive religioase.

Elon declară și că : „În cazul lui Biden, el este pur și simplu prea mult capturat de sindicate, ceea ce nu a fost cazul lui Obama.”. Directorul executiv Tesla i-a luat apărarea lui Barack Obama, catalogându-l ca finnd „suficient de rezonabil”, accentuând apoi ideea că Biden pune pe primul loc sindicatele, abia apoi publicul reprezentat de popor.

Miliardarul are o explicație și pentru inflație, spunând că, în principal, guvernul a tipărit mai multe miliarde de dolari decât ar fi vrut. Musk a oferit exemplul Venezuelei, care a procedat la fel, iar cetățenii din acea țară au ajuns să fie executați chiar de guvernul lor.

Mai precis, în Venezuela anului 2018, inflația a atins un nivel de 65,374% pe fondul a două lucruri: guvernul care controla prețurile și scăderea prețurilor la petrol. Astfel, guvernul venezuelean a început un proces de tipărire de bani pentru a face față, prețurile crescând extrem de mult. În consecință, șomajul a crescut iar PIB-ul a scăzut simțitor.

Achiziția Twitter și părerea CEO-ului Tesla despre companie

Elon Musk a vorbit și despre achiziția companiei de social media Twitter, spunând că el consideră această aplicație drept un răspuns la nevoia poporului de a avea o „piață publică” imparțială. Spune, tot despre Twitter, că, la momentul actual, are puternică înclinație spre stânga, spunând că el se consideră destul competent încât să poată modera aplicația. Motivul ar fi că, după spusele lui Musk, este imparțial, neavând afinități nici pentru republicani, nici pentru democrați.