Infofinanciar > Lumea la zi > Jill Biden, prima doamnă a SUA, în centrul atenției! Președintele american Biden va găzdui primul dineu de stat
Lumea la zi

Jill Biden, prima doamnă a SUA, în centrul atenției! Președintele american Biden va găzdui primul dineu de stat

Jill Biden, prima doamnă a SUA, în centrul atenției! Președintele american Biden va găzdui primul dineu de stat
sursa foto CBS NEWS

Toate privirile vor fi concentrate asupra lui Jill Biden, în timp ce ea și președintele Biden vor fi gazdele primului lor dineu de stat. Evenimentul va construi moștenirea primei doamne.

Marea tradiție a Casei Albe de a găzdui lideri și monarhi străini se reia joi seară, când președintele Joe Biden și prima doamnă Jill Biden organizează primul dineu de stat în onoarea președintelui francez Emmanuel Macron și a soției sale Brigitte. Acest dineu are loc într-un moment în care Casa Albă s-a redeschis după ce pandemia de coronavirus a întrerupt multe obiceiuri pe care americanii le așteptau și le tratau cu mult respect.

Vizitele de stat sunt tradiții importante ale Casei Albe care exemplifică puterea diplomației sociale și nu trebuie subestimate, deoarece se pot realiza multe în acest mediu unic. În timp ce americanii au avut câteva imagini scurte despre divertismentul și stilul soților Biden, acest dineu de stat în onoarea Franței va defini o mare parte din moștenirea lui Jill Biden în calitate de primă doamnă.

Provocări pentru Jill Biden

La începutul acestui an, soții Biden au fost gazdele evenimentului Easter Egg Roll, ale unui concert în aer liber cu Elton John și ale nunții nepoatei lor, Naomi, la Casa Albă. Cina pentru familia Macron are loc în timpul tradiției consacrate a Crăciunului la Casa Albă, care include tururi publice și o serie de petreceri de Crăciun și Hanukkah în interiorul Casei Poporului.

Provocarea pentru doamna Biden va fi cum va face ca această cină de stat să fie deosebită. Deși aceasta este prima vizită de stat pentru soții Biden, nu este prima dată când președintele Macron este onorat în acest fel. Președintele Donald Trump și prima doamnă Melania Trump i-au găzduit, de asemenea, pe Macron la primul lor dineu de stat în 2018.

Această vizită de stat a liderului Franței, cel mai vechi aliat al țării noastre, îi oferă primei doamne ocazia de a-și crea propriul stil de a primi un lider mondial, la fel cum au făcut președintele Ulysses S. Grant și prima doamnă Julia Grant când au început tradiția dineurilor de stat în 1874, găzduindu-l pe regele David Kalakaua din Hawaii, transmite FoxNews.

Modul în care predecesorii lui Jill Biden s-au ocupat de dineurile de stat

Nicio primă doamnă nu a făcut mai mult pentru a îmbunătăți divertismentul la Casa Albă decât Jacqueline Kennedy. Cunoscută pentru gustul său rafinat, ea a făcut schimbări în stilul în care erau primiți demnitarii străini în vizită, inaugurând o nouă eră de rafinament și farmec. Doamna Kennedy a redus numărul de feluri de mâncare servite la dineurile de stat, a oferit alcool, a așezat oaspeții la mese mici, rotunde și intime și a invitat celebrități.

Jackie și John F. Kennedy participă la un dineu de stat în onoarea președintelui Felix Houphouet-Boigny al Coastei de Fildeș și a soției sale, Marie-Thérèse Houphouët-Boigny, la Casa Albă, la 22 mai 1962. Sursa Foto The Jackie Look, Tumblr

Președintele Lyndon Johnson și prima doamnă Lady Bird Johnson au intrat la Casa Albă în cele mai dureroase circumstanțe, în urma asasinării președintelui John F. Kennedy. Odată încheiată o perioadă de doliu național, au fost deliberate în luarea deciziilor de divertisment. Ei au onorat trecutul continuând tradițiile stabilite de familia Kennedy, aducând în același timp ospitalitatea proprie, în stil texan, la Casa Albă. Poate că moștenirea lor cea mai durabilă este sentimentul de incluziune pe care l-au promovat.

Prima doamnă Pat Nixon a deschis Casa Albă pentru mai mulți oameni ca niciodată. Ea a adus divertisment de talie mondială la dineurile de stat și la alte evenimente, inclusiv vedete precum Pearl Bailey, Bob Hope, Sammy Davis Jr. și Van Cliburn și a început să invite mai multe persoane la dineurile de stat, incluzându-le în programul de divertisment de după cină. De asemenea, Pat Nixon a deschis Casa Albă pentru mai multe tururi, inclusiv prin crearea de tururi ale grădinilor și tururi de Crăciun la lumina lumânărilor.

Președintele Nixon și Pat Nixon stau la masa principală în timpul dineului OAS. 4/6/1971, Washington, D.C., Casa Albă, Sala de mese de stat. (Biblioteca Prezidențială Nixon, număr de rolă foto WHPO-5986), Sursa Nixon Tapes

Președintele Gerald Ford și prima doamnă Betty Ford și-au luat în serios noul și neașteptatul rol de prim cuplu după demisia președintelui Richard Nixon în scandalul Watergate. Ei erau hotărâți să împartă Casa Albă cu cât mai mulți oameni posibil, oferindu-le distracții bune și dese. Prin deschidere și candoare, soții Ford au umanizat Casa Albă, chiar și în timpul celor mai importante evenimente, fără a sacrifica fastul și fastul.

Prima doamnă Rosalynn Carter a introdus un mod mai puțin formal de a primi oaspeți la Casa Albă. Cinele de stat erau adesea denumite „cine”. Mâncarea era simplă, nu se serveau băuturi alcoolice tari și nu se dansa după cină. Rosalynn Carter a început să stea în picioare alături de președintele Carter pe scenă pentru a ura bun venit liderilor străini, o acțiune care nu s-a mai repetat până când doamna Trump a reînviat această practică zeci de ani mai târziu.

Restabilind protocolul desființat de familia Carter, prima doamnă Nancy Reagan a insuflat fiecărui eveniment de la Casa Albă un nivel de clasă și rafinament. Știind ce se poate realiza într-un cadru social, aceasta l-a ajutat pe președintele Ronald Reagan să își promoveze prioritățile cu ajutorul diplomației soft, reunind celebrități, diplomați și șefi de stat – găzduind un dineu de stat aproape în fiecare lună, un număr fără precedent.

Președintele Ronald Reagan, Nancy Reagan, Raisa Gorbaciov și Mihail Gorbaciov în Cross Hall înainte de un dineu de stat pentru Summitul de la Washington, Sursa foto Wikimedia Commons

Președintele George H.W. Bush și prima doamnă Barbara Bush au încercat întotdeauna să facă din vizitele de stat un eveniment personal. Președintele Bush l-a dus pe președintele egiptean Hosni Mubarak la un meci de baseball al echipei Baltimore Orioles și l-a dus pe regele Hussein al Iordaniei la Mount Vernon, proprietatea din Virginia a președintelui Washington. Bunătatea lor autentică, precum și vasta lor experiență în materie de divertisment, i-au făcut pe cei doi să fie două dintre cele mai amabile gazde care au locuit vreodată la Casa Albă.

Prima doamnă Hillary Clinton și-a stabilit propriul stil de divertisment, incluzând unele dintre cele mai mari evenimente pe care Casa Albă le-a văzut vreodată. Ea a angajat un bucătar american, Walter Scheib, pentru a ajuta la promovarea alimentelor americane și a servit numai vinuri americane în timpul evenimentelor sociale.

Prima doamnă Laura Bush a redus dimensiunea dineurilor de stat, preferând să primească în State Dining Room, care are o capacitate confortabilă de aproximativ 136 de persoane. La fel ca soacra sa, ea a aranjat, de asemenea, ca oaspeții să vadă locuri de interes special. Președintele George W. Bush și doamna Bush au găzduit, de asemenea, oaspeți la ferma lor din Texas, știind că acest lucru ar simboliza o legătură foarte specială. Ei au găzduit mai ales ultimul dineu de stat cu cravată albă în onoarea Majestății Sale, Regina Elisabeta a II-a, în 2007.

Președintele Barack Obama și prima doamnă Michelle Obama s-au distrat în stil grandios, mărind dimensiunea dineurilor de stat, folosind corturi somptuoase pe peluza de sud. Aceștia au apelat la Bryan Rafanelli, organizator de evenimente de renume mondial, care a orchestrat recent nunta nepoatei președintelui Biden și care a planificat anterior nunta lui Chelsea Clinton. S-au bucurat de o mulțime de invitați și de divertisment din partea vedetelor de la Hollywood.

Președintele Barack Obama și prima doamnă Michelle Obama organizează o cină de Seder de Paște în vechea sufragerie a familiei de la Casa Albă, 3 aprilie 2015. (Fotografie oficială a Casei Albe realizată de Pete Souza). Sursa Obama White House Archives

Cinele de stat ale Primei Doamne Melania Trump au fost exemple de eleganță discretă și rafinament cu imense atingeri personale bine gândite. Ea a ținut foarte mult la onoarea istoriei și tradițiilor de la Casa Albă, demonstrată prin cinele sale în onoarea Asociației Istorice a Casei Albe. În loc să apeleze la artiști celebri, ea a preferat extraordinarele fanfare militare ale Statelor Unite. Doamna Trump a reușit să găsească un echilibru între respectul față de precedentele stabilite de fostele prime doamne, lăsându-și în același timp, cu respect, dar cu îndrăzneală, propria amprentă unică în divertismentul pe care l-a oferit la Casa Albă.

Americanii speră ca primul din multe altele în care doamna Biden va fi capabilă să creeze evenimente memorabile, bazându-se pe succesele predecesorilor săi și, în același timp, să le distingă ca fiind ale sale.