Infofinanciar > Info > Ion Țiriac încă face afaceri la 83 de ani! Ce sumă a câștigat din tranzacții în ultimii șapte ani
Info

Ion Țiriac încă face afaceri la 83 de ani! Ce sumă a câștigat din tranzacții în ultimii șapte ani

Ion Tiriac - sursa foto - economica.net
Sursa foto - economica.net

Din tranzacțiile pe care le-a făcut în ultimii 7 ani, Ion Țiriac a încasat 1,25 miliarde de euro. Acesta este unul dintre cei mai prolifici oameni de afaceri români. Miliardarul care are 83 de ani, fost jucător de tenis și de hochei, a format de la zero mai multe afaceri. Ulterior le-a vândut pe sume impresionante de bani.

Ion Țiriac, într-o formă continuă în afaceri, chiar și la 83 de ani

Suma de 1,25 miliarde de euro a provenit chiar din vânzarea unor companii în ultimii șapte ani. Ion Țiriac face parte din puținii români care se pot mândri cu faptul că au avut, în mod constant, prezențe în revista Forbes.

Deși are respectabila vârstă de 83 de ani, Ion Țiriac încă arată că are apetit pentru afaceri și continuă să dovedească faptul că încă are energie în ceea ce privește dezvoltarea imperiului său, pe care l-a făcut de la zero.

În ultima vreme, fostul jucător de tenis s-a concentrat pe dezvoltarea unor proiecte de natură imobiliară din București, cu precădere clădiri de birouri. Acestea îi cresc simțitor veniturile. Totuși, afacerile sale acoperă mai multe zone de activitate.

Potrivit publicației Bussines Magazin, în ultimii șapte ani, Ion Țiriac a obținut peste 1,25 miliarde de euro din companiile pe care le-a cedat altor firme.

Cea mai mare sumă a primit-o în urma faptului că a oferit acțiunile pe care le mai avea în cadrul Unicredit Țiriac Bank, dar și din vânzarea unui eveniment sportiv, mai precis Turneul de la Madrid.

Cum a adunat, mai exact, Ion Țiriac această sumă

În anul 2015, a cedat 45% din Unicredit Țiriac Bank contra sumei de aproximativ 700 de milioane de euro. În 2021, a tranzacționat Turneul de la Madrid plus alt turneu de gold în schimbul sumei de 390 de milioane de euro. Tot în același an, a cedat 15% din compania Metro România, pentru o valoare cuprinsă între 80 și 90 de milioane de euro. A vândut un teren format din 21 de hectare, tot anul trecut, pentru 15 milioane de euro. În urmă cu trei ani, în 2019, a vândut o altă porțiune de pământ, mai precis opt hectare din Timiși, contra sumei de 8 milioane de euro.

În anul 2022 a realizat două tranzacții de ordinul milioanelor. Compania Leasing Țiriac a fost dată în schimbul a 40 de milioane de euro și Țiriac Operantinge Lease pentru „doar” 11 milioane de euro.

Astfel, prin toate aceste operațiuni de vânzare, Ion Țiriac a reușit să adune suma considerabilă de 1,25 miliarde de euro. Miliardarul român are ca plan de viitor mai multe investiții: proiecte imobiliare în Brașov și Timișoara, dorind de asemena să investească și aproximativ 100-150 de milioane de euro într-un campus din Otopeni.