Infofinanciar > Info > Cine s-a jucat The Sims când era mic, ajunge mare în Metaverse! Joburile viitorului din lumea virtuală
Info

Cine s-a jucat The Sims când era mic, ajunge mare în Metaverse! Joburile viitorului din lumea virtuală

locul de muncă Metaverse - sursa foto - bzi.ro
Metaverse - sursa foto - bzi.ro

Internetul nu mai este de mult doar un mijloc de comunicare și divertisment. De câțiva ani a devenit și o bună modalitate prin care se pot produce venituri. Cele mai în vogă lucruri din lumea digitală la momentul actual sunt NFT-urile și Metaversul, iar acestea două oferă posibilitatea obținerii unor venituri însemnate.

Pracitc, Metaversul are locuri de muncă. Ludo.com, primul mecanism universal de căutare al platformei Metaverse face o prezentare a celor 11 activități care generează venit în lumea virtuală, dar și cele locurile de muncă cele mai căutate.

Deja există modalități prin care activitățile din Metaverse generează bani în lumea reală, existând deja locuri de muncă virtuale, artiști și forme de divertisment.

Locurile de muncă din Metaverse

Primul domeniu este crearea NFT-urilor. NFT-urile sunt „la modă” datorită șansei de a transforma orice creație personală în această formă de artă digitală. Aceasta ulterior pote fi vândută ca NFT în magazinele specifice, iar dacă o persoană nu este interesată de crearea propriu-zisă, poate să adune o galerie de artă de tip NFT sau, de ce nu, poate deveni chiar broker de artă.

Imobiliarele reprezintă și ele o sursă de venit în Metaverse. Se pot cumpăra terenuri virtuale cu posibilitatea de a fi vândute ulterior. Broker imobiliar sau administrator de proprietăți reprezintă și ele locuri de muncă în Metaverse.

Publicitatea în Metaverse este un lucru pe care multe companii îl pot adopta prin deschiderea unor magazine virtuale. Altfel spus, se preconizează ca în curând va exista marketing virtual.

Bineînțeles, moda este modă oriunde, chiar și în Metaverse. Cineva interesat poate deveni designer vestimentar virtual și poate să-și vândă creațiile.

Educația și antreprenoriatul. Este o posibilitate ca elevii să poată învăța în mediul virtual lucruri care le fac plăcere, dar și pentru afaceriști care se pot extinde în Metaverse.

Colecționarea și vânzarea activelor pe jocurile virtuale produc deja venituri în lumea reală. De asemeanea, sunt plătite și persoanele care creează jocuri ce pot fi încercate și de alți oameni.

Alte domenii sunt: Călătoriile și turismul, gestionarea evenimentelor, testarea de produse și serviciile virtuale. Aceste domenii pot generează locuri de muncă pentru organizatorii de evenimente sau pentru arhitecții și artiștii 3D.

Sergiu Drăgănuș, DAO Spark la Ludo.com sintetizează subiectul despre joburile care sunt și vor fi disponibile în Metaverse astfel: „Apariția metaversului a coincis și cu apariția de noi oportunități profesionale prin care utilizatorii pot furniza și gestiona servicii inovatoare. Viitoarele ocupații din metaverse vor oferi nenumărate beneficii pasionaților de tehnologie care sunt interesați de acest domeniu și care acum își pot extinde expertiza în mediul virtual. Astfel, chiar și din confortul propriei case, metaversul deține potențialul de a trece peste barierele fizice și de a democratiza accesul oricui la bunuri, servicii și experiențe esențiale. Prin platforma Ludo.com oferim la îndemâna tuturor instrumentele pentru a explora aceste oportunități, acționând ca o poartă de acces în metaverse.”