Infofinanciar > Info > Sfaturi de la un miliardar! Afacerea recomandată de Ion Țiriac
Info

Sfaturi de la un miliardar! Afacerea recomandată de Ion Țiriac

Ion Țiriac
Sursa foto - click.ro

Ion Țiriac este unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri din România. Având vârsta de 83 de ani, acesta a fost întâi un sportiv de performanță, practicând tenisul la nivel înalt. Totuși, este extrem de clar că Ion Țiriac este mult mai cunosct pentru afacerile lui decât pentru performanțele sporitve. Acesta a făcut până în acest moment numeroase tranzacții și investiții, iar recent, a oferit și sfaturi pentru cei care doresc să își plaseze banii în diverse domenii.

În primul rând, fostul jucător de tenis a realizat un proiect impresionant, care poartă numele de „Țiriac Tower”. Potrivit publicației Gazeta Sporturilor, Ion Țiriac spune despre acest imobil că are este construit la standarde de cinci stele, acesta reprezentând doar începutul. Este de remarcat faptul cum fostul tenismen este unul dintre puținii antreprenori din țara noastră care își asociază în mod direct numele cu afacerile sale.

Ion Țiriac crede în imobiliare

În ceea ce privește investițiile, Ion Țiriac crede cu tărie faptul că imobiliarele încă mai sunt, și vor mai reprezenta pentru ani buni, o zonă bună. Conform celor de la Wall-Street, afaceristul a declarat următorul lucru: „Cât despre investiții, eu cred că încă 20 de ani imobiliarele din România pot să fie o investiție foarte promițătoare.”.

Potrivit sursei menționate în paragraful anterior, Ion Țiriac afirmă că, cel puțin în momentul de față, prețurile din România sunt mult mai mici prin comparație cu cele din restul Europei. Acest fapt, spune fostul sportiv, chiar dacă „scorurile” din imobiliare au crescut enorm pe parcursul ultimilor patru ani.

Ion Țiriac este pe locul trei în clasamentul celor mai bogați oameni din România, având o avere, potrivit celor de Wall-Street, estimată la circa 7.2 miliarde de euro. Mai interesant este faptul că fostul tenismen este unicul sportiv care se a reușit să pătrundă în teritoriul celor mai bogați 10 oameni din țara noastră.

Țiriac Tower, investiție de zeci de milioane de euro

Ion Țiriac nu s-a limitat doar la afaceri în lumea domeniului în care a activat, mai precis în sport, acesta alegând să se extindă și în zone precum: imobiliare și automobile. Afaceristul este cunoscut și pentru pasiunea pe care o are atunci când vine vorba despre mașini, având o colecție de invidiat pentru mulți.

Revenind la cel mai recent proiect al fostului tenismen, Țiriac Tower, potrivit celor de la Wall-Street, este o clădire de birouri care se pliază pe ultimele tendințe. Acest imobil se închiriază, iar la acest moment mai multe companii din diverse arii de activitate și-au „mutat” birourile aici. Mai precis, în clădirea impresionantă care se află fix în inima Bucureștiului, companii de produse farmaceutice, firme de asigurări și din lumea IT-ului și-au luat în chirie spații pentru a-și desfășura activitatea. Conform sursei menționate la începutul paragrafului, investițiile pentru acest proiect s-au ridicat la suma de 40 de milioane de euro.