Infofinanciar > Esential > Ion Cristoiu la podcastul „Hai România despre Iohannis: ”Din punct de vedere istoric are un rol „pozitiv”, îngroapă PNL-ul”
Esential

Ion Cristoiu la podcastul „Hai România despre Iohannis: ”Din punct de vedere istoric are un rol „pozitiv”, îngroapă PNL-ul”

sursă foto: captură ecran podcast Hai România
FOTO: EVZCAPITAL

Ediția de astăzi a podcastului Hai România moderată de jurnalistul Ionuț Cristache l-a avut ca invitat pe fondatorul publicației Evenimentul Zilei, Ion Cristoiu. Cei doi interlocutori au avut material de discuție în condițiile în care în acest weekend în Capitala României s-a derulat un protest amplu condus de liderul partidului AUR, George Simion.

La scara internațională, tot în cursul zilei de sâmbătă, a avut loc și încoronarea regelui Charles al III-lea, festivitate la care a fost invitat președintele statului și Prima Doamnă a României. Deși Klaus Iohannis a fost invitat în calitate date de șef al statului acesta a lipsit cu desăvârșire din cadrul ceremoniei. Podcatul este disponibil pe canalul de Youtube Evz Capital și poate fi vizualizat aici.

Ion Cristoiu: „Din punctul meu de vedere Iohannis n-a fost la încoronare”

Pe site-ul Administrației Prezidențiale informațiile privind participarea celor doi la ceremonia de încoronare a regelui Charles al III-lea lipsesc cu desăvârșire. Cristoiu subliniază faptul că de la festivitatea respectivă sunt doar două poze. În aceste condiții, Cristoiu în calitate de cetățean al României a precizat că se poate considera faptul că Werner Iohannis nici măcar nu a ”participat” la ceremonia fastuoasă dat fiind faptul că pe site-ul Administrației Prezidențiale nu există nici un comunicat.

„Nu au fost la încoronare pentru că n-am niciun comunicat oficial, din punctul meu de vedere Iohannis n-a fost la încoronare. Principala problemă, foarte importantă, Iohannis a fost invitat ca șef al statului și evident cu soția. El a fost invitat să reprezinte România. În momentul în care ești invitat, în acel moment, activitatea ta în cadrul ceremoniei se pune pe site-ul președinției. După participare se dă comunicat. El a fost trimis acolo la o ceremonie la care prezența unui șef de stat trebuie remarcată, în consecință trebuia să dea un comunicat poporului român”, a comentat Ion Cristoiu.

Totodată, în același registrul analistul Cristoiu a punctat activitatea mult mai intensă a liderului de la Chișinău Maia Sandu, care a profitat de ocazie și s-a făcut remarcată. Nu doar că omologul lui Iohannis de la Chișinău s-a pozat cu unii dintre cei mai importanți lideri europeni, printre care ministrul britanic de externe, cancelarul Germaniei, Olaf Scholz sau președintele Austriei, Maia Sandu a vizitat și Diaspora moldovenească din Marea Britanie, prilej cu care a susținut o conferință și chiar a luat întrebări din sală de la cetățenii de rând.

Klaus Iohannis îngroapă PNL-ul

Din păcate, pentru diplomația românească și pentru viitorul european al României același lucru nu-l putem afirma și despre Președintele României Klaus Iohannis.

„Noi avem două poze cu Iohannis pe Twitter. Unde este poza de la recepție și de la încoronare. N-au găsit fotograf? Este un mare mister! Dacă ați văzut perechile care treceau, erau fotografiate, al nostru (Klaus Iohannis) n-a fost fotografiat. Imaginea pe care am avut-o noi, din România, a fost că el nu s-a dus la o acțiune privată, ci la una oficială. N-a fost nicio informare în timp real. Maia Sandu s-a fotografiat cu ministrul Angliei de engleze și cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei.

Cu Iohannis nu s-a găsit nicio poză. Maia Sandu a făcut câteva chestii importante, s-a întâlnit cu cancelarul germaniei. Ea a profitat, a fost prezentă. s-a fotografiat cu liderii europeni.Și s-a întâlnit și cu ministrul de externe al Marii Britanii. Nu înțeleg cum adâncește el (Iohannis) imaginea de excursie.

Din punct de vedere istoric are un rol „pozitiv”, îngroapă PNL-ul. Maia Sandu a avut trei mari acțiuni și al nostru, nici nu știm măcar dacă a fost, că nu avem nicio poză. Nu s-a găsit o poză, a fost Agerpress, nu i-au făcut poză, au fost fotografi prezidențiali.

Oamenii, înainte de ajunge la ceremonie au trecut toți de mână inclusiv Margareta, era o chestie de protocol si pe marginile erau fotografi, pe Iohannis nu l-a fotografiat nimeni. De ce nu s-au întrebat televiziunile noastre de ce nu sunt poze cu el?”, se întreabă retoric jurnalistul septuagenar Ion Cristoiu.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.