Infofinanciar > Esential > Ion Cristoiu la HAI România: „Vladimir Putin are un mare interes pentru prelungirea acestui război cat mai mult”
Esential

Ion Cristoiu la HAI România: „Vladimir Putin are un mare interes pentru prelungirea acestui război cat mai mult”

Podcast HAI România Ion Cristoiu
Sursă foto: HAI România

Invitatul la ediția din data de 26 iunie a podcastului difuzat în direct pe canalul de Youtube HAI România a fost Ion Cristoiu. Această ediție a marcat ultima ediție de luni cu Ion Cristoiu, până în luna septembrie, când se vor întoarce cu informații proaspete. 

În ediția de astăzi a podcastului, Ionuț Cristache și invitatul său, Ion Cristoiu au discutat pe tema acțiunii de rebeliune a mercenarilor Wagner, conduși de Evgheni Prigojin, care a dus o speculație masivă din partea întregii lumi occidentale în ceea ce privește veridicitatea evenimentului și intențiile ascunse ale lui Vladimir Putin.  

Întregul podcast poate fi urmărit aici. 

Moscova urmărește o destabilizare economică în Occident 

Referitor la intențiile puterii rusești pentru continuarea acestui război, care a paralizat Europa, Ion Cristoiu a explicat că prin această mișcare de rebeliune, Putin de fapt a vrut de fapt să se distanțeze de numele Wagner.  

Occidentul, America, are nevoie ca de aer de Putin, pentru că în Rusia este o mare confruntare intre viziunea de om de stat a lui Putin care mai are mănuși, care se mai poate discuta, și o tendința foarte puternica de avans asupra ucrainenilor. O politica a lui Putin care este totuși om de stat si poți să discuți”, a explicat Ion Cristoiu. 

De asemenea, Cristoiu a mai explicat și că în spatele acestui război de pe fronturile ucrainene, Vladimir Putin are o motivație ce depășește cucerirea de teritorii. „ Exista o tendință, inclusiv la Prigojin, a unor naționaliști, care spun ca sunt sfidați si vor sa rezolve repede, dar este o politica a lui Putin, care are in interes prelungirea războiului, la fel ca si China, care are in interes prăbușirea economica a occidentului. Daca acele forțe, precum Wagner, ar pune mana pe putere… ar fi catastrofal” 

Totul a fost o înscenare 

Potrivit invitatului Ion Cristoiu, informațiile venite în Occident nu erau de fapt de pe front, ci guvernatorii transmiteau „în timp real” tot ceea ce se întâmplă, și cât au mai parcurs rebelii, în drumul lor spre Moscova. 

„Înaintarea lui Prigojin nu era povestită de ei, ci de guvernatori, care deveniseră brusc atât de democrați. Putin a câștigat enorm, pentru ca totuși Wagner a fost prezentat ca eroul care a făcut Wagner, Narațiunea a fost așa, „ca să evite vărsarea de sânge”. De asemenea, Putin a mai demonstrat încă o dată loialitate și funcționarea perfectă a mașinăriei statului. Guvernatorii și toți ceilalți care au primit un rol, au jucat perfect, inclusiv primarul”, spunea Cristoiu în timpul podcastului HAI România. 

În plus, Cristoiu a mai explicat și că prin această așa zisă revoltă, Putin a încercat de fapt să îl și salveze pe șeful mercenarilor Wagner. „La o posibilă conferință de pace, se putea cere capul lui Prigojin, și astfel l-a salvat. Unele crime de război de asemenea ar putea fi puse pe spatele Wagner. De asemenea, Putin a mimat slăbiciunea și s-a ajuns la creșterea prețului la grâu”, a pus Cristoiu.