Infofinanciar > Educație financiară > Învățați de la experți cum să vă rentabilizați banii! 10 cărți care vă pot transforma în propriii experți financiari
Educație financiară

Învățați de la experți cum să vă rentabilizați banii! 10 cărți care vă pot transforma în propriii experți financiari

Editura ap!
Sursa foto: Arhiva companiei

Gestionarea finanțelor proprii reprezintă o prioritate comună tuturor în contextul economic actual, caracterizat de imprevizibilitate. Pentru a vă scuti de efortul de a învăța fiecare lecție pe propria piele, vă recomandăm o selecție de titluri de cărți de educație financiară din portofoliul editurii ap! (ACT și Politon).

Portofoliul editurii ap! oferă cititorilor români titluri care acoperă o gamă variată de subiecte, ce include de la dezvoltare personală și profesională, la antreprenoriat și wellbeing. De data aceasta încă, cărțile recomandate – care pot fi citite sau ascultate – pot fi folosite pe post de profesori sau de instructori personali și vă pot ajuta să „rentabilizați” timpul acordat lecturii. Iată titlurile cu ajutorul cărora vă puteți îmbunătăți rapid nivelul de educație financiară, aplicând învățăturile teoretice în practică.

Decalogul independenței financiare

  1. Drumul către libertatea financiară, de Bodo Schäfer

O carte de educație financiară și totodată un ghid pentru a deveni mai bogat decât ești în momentul de față. Ideea de bază pe care o susține autorul în această carte este faptul că oricine poate deveni bogat, cu condiția de a avea și de a pune în aplicare câteva noțiuni elementare de educație financiară.

  1. Psihologia banilor: Lecții nemuritoare despre avuție, lăcomie și fericire, de Morgan Housel

O lucrare care subliniază faptul că succesul financiar nu depinde atât de mult de nivelul nostru de inteligență, ci mai degrabă de felul în care știm să ne comportăm și să ne raportăm la bani. Asta pentru că este dovedit faptul că geniile lipsite de control asupra emoțiilor lor pot fi adevărate dezastre financiare, în timp ce oamenii de rând care nu au niciun fel de educație financiară pot deveni bogați dacă își însușesc câteva aptitudini simple.

  1. Banii. Stăpânește jocul: 7 Pași simpli spre libertate financiară de Tony Robbins

Un manual valoros de educație financiară, un ghid care se adresează tuturor celor care vor să devină independenți din punct de vedere financiar și care vor să își asigure o bătrânețe liniștită, lipsită de grija banilor.

  1. Cartea banilor: Înfloritoarea viață a banilor și felul în care istoria lor ne-a modelat pe noi de Kabir Sehgal

O carte în care autorul abordează subiectul banilor într-o manieră interdisciplinară, aceștia fiind priviți din perspectiva unor discipline diferite, de la biologie, psihologie și antropologie, la istorie și teologie. Cartea vorbește despre originea banilor, diferitele moduri de utilizare ai acestora, felul în care au evoluat de-a lungul timpului, formele lor viitoare, motivele pentru care sunt atât de importanți în viața noastră și modul în care ar trebui folosiți.

  1. Planul financiar de o pagină: O metodă simplă de a-ți administra banii inteligent de Carl Richards

O metodă foarte practică care vă ajută să reduceți decalajul dintre cine ești și cel care vrei să fii. Cartea te va ajuta să îți stabilești foarte clar în minte ce anume îți dorești de la viață și ce variante ai din punct de vedere financiar pentru a obține toate aceste lucruri.

  1. Afurisitele bogate: Un plan în 12 pași pentru a înțelege jargonul financiar și pentru a avea viața pe care ți-o dorești de Nicole Lapin

O carte total atipică de educație financiară, care propune un program alcătuit din 12 pași care să te ajute să înveți limbajul banilor și să îți dai seama ce îți dorești cu exactitate de la viață. Dar mai ales, cum să obții toate aceste lucruri.

  1. De neclintit de Tony Robbins

Cartea este un excelent manual de investiții care se adresează atât începătorilor, cât și oamenilor de afaceri experimentați, fiind totodată un îndemn pentru generația Y de a intra în joc și a investi la bursa de valori.

  1. Cum să vorbești pe limba banilor de John Lanchester

Un instrument util pentru oricine dorește să înțeleagă și să își formeze o opinie obiectivă despre mediul economic în care trăiește. Cartea este scrisă într-un stil relaxat și amuzant, de aceea îți va aduce un beneficiu dublu: pe de o parte, îți va lămuri niște noțiuni din sfera economică frecvent vehiculate, dar care de cele mai multe ori sunt înțelese doar parțial, iar pe de altă parte, te va destinde cu stilul ei aparte și umorul ei inteligent.

  1. Cu un pas înaintea Wall Street: Cum să folosești ceea ce știi deja pentru a face bani în piață de Peter Lynch și John Rothchild

O lectură obligatorie pentru investitorii individuali. De la prima sa apariție (în 1989), cartea a fost retipărită de 30 de ori și s-a vândut în peste un milion de exemplare.

  1. Haihui pe Wall Street: O strategie pentru investiții de succes care a trecut testul timpului de Burton G. Malkiel

Un mega-bestseller pe teme financiare care, la 48 de ani de la prima ediție (apărută în 1973), și-a păstrat actualitatea. Autorul susține că și astăzi este perfect valabil ceea ce afirma în urmă cu aproape 50 de ani, și anume că, achiziția și deținerea de acțiuni pe o piață de acțiuni este mai profitabilă decât fondurile administrate de profesioniști, ale căror taxe ridicate și costuri mari de tranzacționare diminuează substanțial profitul investițiilor.

O ofertă accesibilă de peste 300 de titluri

ap! (ACT și Politon) este o editură specializată în non-ficțiune, care a adus pe piața locală o serie de autori importanți, precum Tim Ferriss, Robin Sharma, Tony Robbins, Wayne Dyer, Steve Harvey, Gino Wickman și mulți alții. Lansată în 2014, editura a adus în România peste 300 de titluri în format audiobook, multe dintre ele fiind bestseller-uri care au făcut înconjurul lumii și au schimbat mii de vieți. Titlurile se regăsesc atât în format clasic, cât și sub formă de eBook, MP3 sau audiobook, astfel încât cititorii să se poată bucura de lectură oricând.