Infofinanciar > Info > Intră cei 250 de lei pe carduri! Românii se bucură de un ajutor înainte de Paște
Info

Intră cei 250 de lei pe carduri! Românii se bucură de un ajutor înainte de Paște

sprijin pentru romania (sursă foto: dcbusiness.ro)
sursă foto: dcbusiness.ro

Cei 250 de lei, ce vin în ajutorul românilor prin programul „Sprijin pentru România”, vor ajunge cetră beneficiari înainte de Sărbătorile Pascale, chiar în Săptămâna Mare. Guvernul României a transmis vineri, în ziua de 7 aprilie, programul de distribuire a acestei tranșe. În intervalul 10-13 aprilie vor intra alți 250 de lei pe carduri.

Prin reglementările prevăzute în Ordonanța de Urgență (OUG) nr. 63 din data de 9 mai 2022 se menționează faptul că se iau anumite măsuri temporare în scopul protecției sociale a românilor aflați într-o situație dificilă din punct de vedere financiar. Astfel, s-a implementat programul guvernamental intitulat „Sprijin pentru România” prin care se oferă acestei categorii de români suma de 250 de lei odată la două luni, sumă de bani ce le intră pe un card special.

Voucherele de alimente

Acest proiect al Guvernului este monitorizat de către reprezentanții Ministerului Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), iar până în prezent, potrivit datelor oficiale, au fost transmise cinci astfel de tranșe de 250 de lei. Cea de-a șasea va fi transmisă de către autorități în intervalul 10-13 aprilie, cu câteva zile înaintea Sărbătorilor Pascale, asta pentru ca românii ce se află într-o situație dificilă să poată cumpăra cele necesare pentru masa festivă.

În acest sens, cei de la Ministerul Muncii, reprezentanții Agenției Naționale pentru Plăți și conducerea Casei Naționale de Pensii Publice au primit deja, de la data de 31 martie, lista completă a beneficiarilor și pregătesc acum transmiterea banilor.

Cine beneficiază de acest ajutor

Astfel, prin cele prevăzute de OUG nr. 63/2022, românii eligibili pentru a primi acești bani sunt, potrivit romaniatv.net:

  1. pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei, pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023;
  2. persoanele – copii și adulți – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023”. În afara acestora, textul legislativ prevede că familiile cu cel puțin doi copii, ale căror venituri lunare sunt sub pragul de 600 de lei de persoană, precum și familiile monoparentale în această situație și indivizii eligibili pentru ajutor social pot primi aceste vouchere de alimente.

Banii vin înainte de Paște

„Până în Sărbătorile Pascale, încărcăm voucherul de alimente cu cei 250 de lei, pentru că Guvernul României a aprobat decalarea termenului pentru voucherele alimentare şi încărcarea lor cu cei 250 de lei până la Sărbătorile de Paște”, menționează ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș.

Oficialul specifică astfel și numărul beneficiarilor care vor primi banii de această dată: „În acest fel, în Săptămâna Mare, încărcăm cardurile cu cei 250 de lei pentru cei 2.400.000 de beneficiari pe care îi avem în cadrul programului Sprijin pentru România. Am fixat ca şi termen data de 13 aprilie, să se poată folosi oamenii şi să cumpere cele necesare pentru sărbătorile de Paşte”, a mai specificat Marcel Boloș.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.