Infofinanciar > Lumea la zi > Insula unde este Crăciun în fiecare zi. Unde se află locația
Lumea la zi

Insula unde este Crăciun în fiecare zi. Unde se află locația

Insula Crăciunului sursă foto: Chris Lewis/X
sursă foto: arhiva companiei

Este Crăciun în fiecare zi pe Insula Crăciunului. Paradisul junglei se întinde pe 83 de kilometri și se află în Oceanul Indian. Această locație se află la nord-vest de orașul Perth din Australia. Un zbor cu avionul către această destinație durează aproximativ 3 ore jumate. Recifurile înfloritoare și cele 250 de specii care trăiesc numai aici i-au adus porecla de „Galapagos din Australia”.

Din punct de vedere geografic, această bijuterie îndepărtată se află mai aproape de Indonezia decât de continentul australian. Flying Fish Cove este principala așezare din Insula Crăciunului.

Doar aproximativ 1.700 de locuitori trăiesc pe această insulă. Localnicul Sook Yee Lai a declarat pentru CNN Travel că pe insulă se practică „multe scufundări, surfing, speologie și plimbări prin junglă pentru a descoperi plajele ascunse”. O plajă cunoscută are denumirea „Dolly Beach”.

Deși comunitatea este mică, este vibrantă și diversă. Aproximativ 22% dintre locuitori au strămoși chinezi, 17% australieni, 16,1% malaezi, 12,5% englezi și 3,8% indonezieni. Este un lucru obișnuit să auzi zilnic mai multe limbi pe insulă. Limbile vorbite sunt engleză, mandarină, malaieză, cantoneză, chineză Min Nan și tagalog.