Infofinanciar > Lumea la zi > Industria auto primește o nouă lovitură! Măsura care va face prețurile mașinilor să explodeze
Lumea la zi

Industria auto primește o nouă lovitură! Măsura care va face prețurile mașinilor să explodeze

Masini
Credit imagine: universul.net

Industria auto a primit o nouă lovitură. Samsung a făcut un anunț în care se discută despre creșterea prețurilor pentru semiconductori.

Practic, dacă acest lucru se va întâmpla, prețurile autoturismelor vor crește implicit, acestea fiind niște piese vitale pentru funcționarea mașinilor.

Samsung Electronics discută cu clienţii creşterea preţurilor pentru semiconductorii pe care îi produce pe bază de contract, cu până la 20%, în acest an, potrivit unui articol publicat de Bloomberg, preluat de Reuters.

Când se va aplica măsura

Măsura, care ar urma să fie aplicată din a doua jumătate a acestui an, face parte dintr-un efort la nivel de industrie de a creşte preţurile pentru a acoperi costurile în creştere ale materialelor şi logisticii, a scris Bloomberg, citând oameni familiarizaţi cu problema.

Preţurile cipurilor fabricate pe bază de contract ar putea creşte cu aproximativ 15% până la 20%, în funcţie de nivelul de sofisticare, potrivt Bloomberg, adăugând că Samsung a încheiat negocierile cu unii clienţi în timp ce cu alţii se află încă în discuţii. Samsung Electronics a refuzat să comenteze. Compania este al doilea cel mai mare producător de cipuri din lume, după Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC”. TSMC a prognozat o creştere de până la 37% a vânzărilor de semiconductori în trimestrul curent, spunând că se aşteaptă ca oferta să rămână foarte strânsă în acest an, pe fondul unei crize globale de semiconductori care a permis producătorilor să perceapă preţuri premium.

Samsung a declarat într-o conferinţă telefonică privind veniturile, organizată la sfârşitul lunii aprilie, că cererea clienţilor majori pentru fabricarea de cipuri pe bază de contract a fost mai mare decât capacitatea sa disponibilă şi că se aşteaptă ca deficitul de aprovizionare să continue.

Lovitură după lovitură

Industria auto a fost unul dintre sectoarele cele mai afectate în ultima perioadă. Prețurile au înregistrat o creștere considerabilă, iar materiile prime au început să fie din ce în ceu mai greu de găsit.

Practic Industria auto a încasat 3 valuri de criză în ultimii doi ani. Pandemia, criza semiconductorilor, iar în cele din urma criza materiilor prime. Din această cauză mașinile second-hand s-au scumpit considerabil, iar producătorii au început să aibă întârzieri ale livrărilor chiar și de un an.