Infofinanciar > Info > Schimbul 3 nu este bun pentru încărcarea telefonului! Cum ne putem alimenta corect smartphone-ul
Info

Schimbul 3 nu este bun pentru încărcarea telefonului! Cum ne putem alimenta corect smartphone-ul

incarcare telefon - sursa foto- useit.ro
incarcare telefon - sursa foto- useit.ro

În ziua de azi, aproape toți  avem un telefon inteligent, iar cei mai mulți îl lăsăm la încărcat pe parcursul nopții. Totuși, acest lucru nu este indicat pentru că dacă timpul în care ne lăsăm smartphone-ul la încărcat este mai mare decât cel necesar bateria poate fi afectată. O baterie care ține mai puțin în timp din cauza unei încărcări ineficiente este și motivul pentru care ne schimbăm mai des telefonul.

Durata de viață a unei baterii depinde de mai mulți factori, precum: vechimea acesteia, modificări ale temperaturii și modul încărcare. De exemplu, bateriile de tip litiu-ion ajung la „pensie” din punct de vedere chimic pe parcursul timpului și astfel telefonul se descarcă mai repede. Acesta este motivul pentru care un telefon, cu cât este mai vechi, cu atât trebuie să fie încărcat mai des.

După cum am spus, nu doar vârsta unui telefon este criteriul degradării bateriei, ci și modul în care aceasta este încărcată. Practic, încărcareă care are loc în mod repetat în timpul nopții mai degrabă va degrada mai repede bateria decât să o mențină la nivele optime.

Conform Cancan, care preia un citat din USA Today Tech, compania Apple spune despre un iPhone că dacă acesta rămâne la încărcat pentru perioade lungi de timp, mai mari decât cele necesare, este posibil ca starea bateriei să aibă de suferit pe parcurs. De cealaltă parte a sistemelor de operare, companiile care produc telefoane cu sistem de operare Android, printre care și Samsung, dau același sfat.

Cum și când trebuie să încărcăm telefonul

Compania Huawei vine  cu o recomandare, mai precis încurajează utilizatorii să mențină bateria la un nivel cât mai apropiat de mijloc, adică între 30% și 70%. Acest lucru este de ajtuor pentru sănătatea bateriei, putând efectiv să mărească durată de viață în timp a acesteia.

Unica soluție într-adevăr eficientă pentru ca bateria telefonului să aibă o viață mai lungă este să ținem telefonul la încărcat, dar nu până la 100%. Motivul este acela că un ciclu complet de încărcare, repetat pentru mai mult timp, reduce durata bateriei de viață. Vestea bună este că cele mai multe telefoane vin dotate cu setări și funcții care previn acest lucru.

Nu contează despre ce telefon este vorba, dar dacă dispune de astfel de posibilități, este indicat ca proprietarul să acceseze setările din secțiunea „Baterie” a smartphone-ului respectiv.

De asemenea, există și dispozitive prin care timpul în care telefonul se află la încărcat poate fi limitat. Practic, aceste unelte întrerup procesul de alimentare al telefonului atunci când acesta este la finalul perioadei setate de către utilizator. Nu este foarte costisitor și se pot folosi și pentru alte genuri de device-uri, cum ar fi tabletele și laptopurile.