Infofinanciar > Lumea la zi > Încordarea muschilor la Kiev! Ucraina susține că armata sa a eliminat 700 de ruși într-o singură zi
Lumea la zi

Încordarea muschilor la Kiev! Ucraina susține că armata sa a eliminat 700 de ruși într-o singură zi

Volodimir Zelenski, Uninea Europeană (sursă foto: forbes.com)
sursă foto: forbes.com

Statul Major General al Ucrainei a anunțat că pe lângă trupe și tancuri, forțele ucrainene au distrus opt piese de artilerie. De asemenea, armata ucraineană susține că a eliminat peste 700 de ocupanți ruși într-o singură zi. Aceștia țin o numărătoare precisă a pierderilor rusești de efective și de mașini de război, bazată pe rapoartele primite de la unitățile de luptă aflate pe câmpul de luptă.

„Noua Voce a Ucrainei” a citat cele mai recente statistici care arată că, de-a lungul invaziei, Rusia a pierdut aproximativ 164.000 de soldați, 3.532 de tancuri, 205 avioane și 290 de elicoptere militare.

Statistica pierderilor rusești

Prin urmare, la 19 martie 2023, pierderile totale suferite de Federația Rusă în Ucraina sunt următoarele (pierderile din ziua precedentă sunt indicate în paranteze):

– oameni – aproximativ 164.910 (+710) persoane au fost eliminate;

– tancuri – 3.532 (+21);

– vehicule blindate de luptă – 6.853 (+23);

– sisteme de artilerie – 2.568 (+8);

– lansatoare de rachete multiple – 507 (+1);

– mijloace de apărare aeriană – 268 (+3);

– avioane – 305 (+0);

– elicoptere – 290 (+0);

– UAV-uri de nivel operațional-tactic – 2.159 (+0);

– rachete de croazieră – 907 (+0);

– nave/ambarcațiuni de război – 18 (+0);

– echipamente auto și camioane-cisternă – 5.408 (+4);

– echipamente speciale – 262 (+3).

Armata ucraineană a conceput anterior o strategie cunoscută sub numele de „plasa morții”, potrivit Statului Major General, care ar putea duce la distrugerea a până la 80% din proviziile și efectivele forțelor rusești care intră în Ucraina, potrivit ProTV.

Ce pierderi au suferit cele două țări

„Pierderile rușilor încep să se apropie de aproximativ 180.000 de soldați morți sau răniți”, a declarat șeful de stat major norvegian, Eirik Kristoffersen, într-un interviu pentru TV2, fără a preciza sursa acestor cifre, scrie Agerpres.

”Pierderile ucrainene sunt probabil de peste 100.000 de morţi sau răniţi. În plus, Ucraina are circa 30.000 de civili care au murit în acest război sinistru”, a adăugat generalul norvegian.

Potrivit unei estimări publicate de șeful armatei norvegiene, care a avertizat că Rusia are încă capacitatea de a continua războiul pentru o lungă perioadă de timp, războiul din această țară s-a soldat cu aproape 180.000 de morți și răniți de partea rusă și peste 100.000 de morți și răniți de partea ucraineană la aproape un an de la invadarea țării de către Rusia, potrivit AFP. Unele estimări plasează bilanțul morților la aproape 30.000 de persoane.

Atât Rusia, cât și Ucraina nu au reușit până acum să facă publice estimări exacte ale victimelor din partea lor, umflând în schimb numărul victimelor adversarului și minimizându-le pe ale lor.

Generalul Mark Milley, șeful armatei americane, a afirmat în noiembrie că peste 100.000 de soldați ruși au fost uciși sau răniți în Ucraina și că numărul victimelor ucrainene este probabil comparabil.

Este imposibil de verificat în mod independent aceste cifre.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.