Infofinanciar > Info > Încă o speranță! Marcel Boloș, anunță că este posibil să se asigure ajutoare pentru pensiile până la 3.000 de lei
Info

Încă o speranță! Marcel Boloș, anunță că este posibil să se asigure ajutoare pentru pensiile până la 3.000 de lei

Bani
Sursa foto Antena 3 CNN

Referindu-se la amploarea sărăciei din România, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a dat drept exemplu facpul că pensia minimă este de 1.100 de lei și că 1.188.000 de români primesc ajutor alimentar de la UE.

„Suma de 1.100 de lei este nivelul pensiei minime sociale spune foarte mult despre standardul de locuire şi de viaţă al acestor oameni. Vă mai dau alte exemple, sunt 880.000 de persoane cu dizabilităţi care beneficiază de pensii, indemnizaţii care nu permit un standard de viaţă care să le asigure o integrare socială decentă. Este înspăimntător. 1.188.000 de români beneficiază de pachetele alimentare”, a declarat Marcel Boloş.

Boloș anunță majorarea pensiilor

Marcel Boloș a susținut că este posibil ca plafonul de venit să se majoreze, în primă fază la 2,000 de lei, până la 3,000 de lei.

„Am încercat ca în funcţie de plafonul de venit, să vedem cum se derulează mecanismul, să stabilim într-o primă etapă 2.000 de lei, dar probabil că după ce vom mai vedea cum se derulează mecanismul este posibil, dacă va aproba coaliţia şi se vor mai purta discuţii în acest sens, ca acest plafon de venit să se actualizeze. Avem un scenariu care merge până în 3.000 de lei. dar aş vrea mecanismul să îl vedem la prima tranşă. Am discutat cu Comisia Europeană, în mecanismul de derulare şi implementare ei intervin doar dacă prevederile regulamentului Comisiei Europene sunt puse în discuţie. Este în momentul de faţă o decizie a Guvernului”, a subliniat Marcel Boloş, potrivit ziare.com.

Urmează să fie livrate ajutoarele pentru încălzire

Datorită prezenței sale în mediul rural, Poșta Română va gestiona plățile pentru ajutorul de încălzire pentru persoanele cu venituri reduse. Potrivit ministrului Fondurilor Europene, Marcel Boloș, plățile se vor efectua prin intermediul unor cititoare optice cu care vor fi dotați poștașii, iar banii vor începe să ajungă pe 20 februarie.

„Sunt peste 7.200 de cititoare optice pentru care este în curs de încheiere contractul de achiziţie, termenul de livrare este de 20 de zile. Deci practic tot ce înseamnă echipamentele necesare pentru ca această citire a facturilor să aibă loc direct de către poştaşi şi să nu mai avem nevoie ca beneficiarul să meargă la oficiul poştal. E nedrept să creăm cozi la oficiile poştale. Am gândit în detaliu aceste mecanisme pentru ca oamenii să aibă acces la bani”, a afirmat ministrul, potrivit DIgi24.

Ministrul a dat asigurări că românii își vor primi banii până la 20 februarie „Data de 20 februarie este termenul. Aceste cititoare vor fi la dispoziţia oficianţilor poştali. Vineri am fost la Poşta Română, am stat de vorbă personal inclusiv cu directorii teritoriali pentru a înţelege ce probleme mai sunt pentru ca mecanismul să funcţioneze”, a precizat Marcel  Boloş.

Boloș a prezentat și motivele pentru care Poșta Română a fost însărcinată cu distribuirea ajutoarelor „Este singura instituţie, entitate din România care are structuri în mediul rural. Gânditi-vă câţi oameni puteau să rămână fără acest sprijin. Al doilea lucru foarte important, este singura entitate care prin serviciile de mandat poştal are posibilitatea ca orice factură care se emite de furnizorul de energie să fie plătită. De la factura de curent, de gaz, lemne de foc, gazul lichefiat. De aceea am ales la Poşta Română să deruleze acest mecanism”, a menționat ministru.