Infofinanciar > Lumea la zi > În timp ce Prințul Harry depune mărturie la Londra, tatăl său vizitează România! Regele Charles al III-lea se retrage Transilvania
Lumea la zi

În timp ce Prințul Harry depune mărturie la Londra, tatăl său vizitează România! Regele Charles al III-lea se retrage Transilvania

regele charles al III-lea romania (Sursă foto: impact.ro)
Sursă foto: impact.ro

Regele va lipsi de la vizita Ducelui de Sussex la Londra, săptămâna viitoare, deoarece intenționează să facă o drumeție pe cont propriu în Transilvania. Prințul Harry se va întoarce la Înalta Curte la începutul lunii iunie, deoarece va da în judecată Mirror Group Newspapers (MGN) pentru acuzații de piraterie telefonică. 

Cu toate acestea, călătoria solo a regelui în România, planificată pentru cinci zile pe parcursul săptămânii viitoare, va coincide cu rara apariție a fiului său în Marea Britanie, ceea ce înseamnă că este puțin probabil ca cei doi să se vadă unul pe celălalt. 

Aceasta vine după vizita rapidă a Ducelui în Anglia pentru încoronarea tatălui său la începutul acestei luni, unde s-a grăbit atât de mult să ajungă acasă, în California, încât încă purta medaliile și costumul de dimineață când a sosit pentru zborul de întoarcere pe aeroportul Heathrow. 

Regele Charles al III lea vine la casa din Viscri 

Se înțelege că Ducele și-a petrecut noaptea la Windsor, la Frogmore Cottage, dar nu l-a văzut pe fratele său, Prințul de Wales, și nici nu a vorbit cu tatăl său sau cu mama sa vitregă. 

De asemenea, aceasta vizită vine după o călătorie surpriză anterioară pe care Ducele a efectuat-o în Marea Britanie la sfârșitul lunii martie pentru un alt proces de hacking telefonic, acesta împotriva Daily Mail, în timpul căruia nu l-a văzut pe Rege, despre care s-a spus că era prea ocupat la Highgrove. 

Acum se înțelege că viitoarea călătorie a regelui în România va cădea săptămâna viitoare, în timpul căreia se va recupera după încoronare și în care va sta în casa sa din Transilvania rurală. Regina nu îl va însoți în această călătorie, preferând să rămână în casa ei din Wiltshire. 

În timpul vizitelor sale anuale în iubita sa casă din Transilvania, se pare că regelui îi place să își petreacă zilele făcând drumeții pe dealuri și pictând, precum și să se îndeletnicească cu o carte seara. 

Regele Charles are o lungă istorie cu România, unde deține în prezent cel puțin 10 proprietăți, după ce a cumpărat prima sa proprietate, o casă săsească din secolul al XVIII-lea, situată în satul Viscri, în 2006. Zona rurală din jurul casei sale din Viscri oferă excursii botanice și pajiști cu flori sălbatice pentru monarh, precum și trasee de drumeție și echitație. În proprietatea regelui nu există wifi, televizor sau radio, dar salonul de desen are acum un „mic player hi-fi cu CD-uri”. 

Ducele urmează să depună mărturie în persoană 

Între timp, prințul Harry este așteptat să depună mărturie în persoană la procesul MGN de la Londra, la începutul săptămânii viitoare, care îl va aduce direct în fața fostului editor al Mirror, Piers Morgan, care a devenit unul dintre cei mai vocali critici ai familiei Sussex. 

Se așteaptă ca probele din cererea sa să dureze trei zile, inclusiv declarațiile de deschidere, timpul său în boxa martorilor, când va fi interogat, și martorii MGN. El este una dintre numeroasele personalități de profil înalt care depun cereri de despăgubiri împotriva grupului de ziare pentru presupusa colectare ilegală de informații la titlurile sale, potrivit The Telegraph.

La începutul procesului, MGN a declarat că a recunoscut că a existat o colectare ilegală de informații în legătură cu Ducele de Sussex , pentru care „își cere scuze fără rezerve”. Aceasta neagă pirateria telefonică, dar a declarat că activitățile sale din trecut „justifică despăgubiri” în cazul său.