Infofinanciar > Info > Mai sunt câteva zile până când Regele Charles vizitează România! Va fi primit la Palatul Cotroceni de către Klaus Iohannis
Info

Mai sunt câteva zile până când Regele Charles vizitează România! Va fi primit la Palatul Cotroceni de către Klaus Iohannis

regele charles la dans romanesc
sursă foto b1TV

Vineri, președintele Klaus Iohannis îl va primi la Palatul Cotroceni în vizită pe Regele Charles al III-lea. Potrivit programului oficial al șefului statului, după ceremonia de primire, cei doi vor avea o discuție privată, urmată de o întâlnire extinsă cu autoritățile statului, reprezentanții societății civile și Corpul Diplomatic.

Ambasadorul Marii Britanii la București, Andrew Noble, a informat AGERPRES că vizita pe care Regele Charles al III-lea o va efectua în România are caracter privat. El a adăugat că monarhul va avea o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis, în gest de curtoazie.

„Se împlinesc 25 de ani de când regele nostru a vizitat România pentru prima dată, în 1998, şi va fi pentru prima dată când un monarh britanic vizitează România, dar de această dată va fi o vizită privată, ca marea parte a vizitelor pe care cel care era atunci Prinţul de Wales le-a avut în România. Înţelegem ce înseamnă o vizită privată: ca de fiecare dată, se va întâlni cu preşedintele, ca gest de curtoazie. După ce va fi fost la Cotroceni, restul vizitei va avea caracter privat. Este cunoscut că are diverse proiecte în care s-a implicat de-a lungul anilor şi vizitele private de obicei includ acest tip de demersuri şi mă aştept să existe aşa ceva, cu această ocazie, dar vor fi întâlniri private”, a explicat ambasadorul Andrew Noble.

Regele Charles va putea fi implicat în continuare în ONG-uri

Noble a explicat că implicarea anterioară a Prințului de Wales în activitățile organizațiilor non-guvernamentale este în concordanță cu eforturile Guvernului britanic.

„Guvernul nostru colaborează în mod profund cu ONG-urile, pe toate domeniile. Aşa că nu există o problemă legată de posibilitatea de a lucra cu ONG-uri în calitate de rege, numai că atunci când acţionează în calitate de rege face acest lucru consiliat de Guvern. Aceasta este o vizită privată”, a adăugat ambasadorul.

Vizita regelui este strict privată

Diplomatul a subliniat că respectul pentru caracterul privat al vizitei Regelui Charles al III-lea va fi menținut și că nu a oferit mai multe informații în acest sens.

„Nu vreau să dau detalii, deoarece vreau ca (vizita – n.r.) să fie cât se poate de liniştită şi discretă pentru Rege. Unul dintre marile avantaje ale României este liniştea, aşadar vizitele sale private aici vor fi respectate ca atare”, a subliniat Andrew Noble.

Pe data de 6 mai, Charles al III-lea a fost încoronat ca rege al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, precum și al altor 14 țări, inclusiv Canada, Australia și Bahamas. Ceremonia a avut loc la Westminster Abbey, iar regele Charles al III-lea și regina consoartă Camilla au fost prezenți în timpul acestui eveniment. Precedentul consiliu de ascensiune l-a proclamat pe Charles al III-lea ca rege la data de 10 septembrie a anului trecut, scrie ProTV.