Infofinanciar > Info > Icre negre pentru angajații Băncii Naționale! BNR investește 850.000 de euro pentru meniurile de Paște
Info

Icre negre pentru angajații Băncii Naționale! BNR investește 850.000 de euro pentru meniurile de Paște

BNR spotmedia.ro
FOTO: spotmedia.ro

Angajații Băncii Naționale a României se vor delecta cu produse alimentare la care unii români nici nu visează. BNR are în plan să achiziționeze pentru restaurantele sale, delicatese pe care puțini oameni au ocazia să le guste. Angajații băncii se vor delecta cu icre negre, calamari și creveți.

Pentru răsfățul culinar BNR va investi fabuloasa sumă de 850.000 de euro. Contractul de achiziție a produselor menționate are o durată de cel puțin doi ani, iar reprezentanții BNR au solicitat suplimentar și produse ecologice. 

Meniul de Paște al restaurantelor deținute de BNR

BNR motivează acastă investiție precizând faptul că lanțul de restaurante cu circuit închis trebuie să aibă un meniu diversificat și trebuie să fie dotat cu produse proaspete. Cheltuielile vor fi suportate din bugetul propriu. Ofertele pentru achizițiile produselor se pot depune până pe 24 mai.

Cu puțin timp în urmă Banca Națională a României a scos la licitație prin SICAP un contract cu o valoare maximală de 4,21 milioane de lei. Atunci când vine vorba de satisfacera nevoilor angajaților BNR nu se zgârcește, doar pentru restaurantele de tip cantină din București BNRa alocat 3,1 miliarde de lei.

BNR specifică în mod expres în caietul de sarcini ce anume ar trebui să conțină meniurile de Paște și anume: 

„pește marin fără oase (file) cu carne de culoare albă la interior și gălbuie la exterior; produs afumat; mod de ambalare: individual pachete vidate greutate 2-4 kg; conserve de pește ton Iska sau echivalent (ton bucăți în ulei)

conservele de ton nu trebuie să conțină pește capturat în Oceanul Pacific, în următoarele zone: FAO 61, 67, 71, 77, 81, 87 şi 88;

conținut: conţinut de peşte de min 65%; consistență: carnea trebuie să fie fragedă, compactă; culoare: alb-gălbuie, uneori roz”, potrivit caietului de sarcini BNR.

Angajații BNR câștigă în medie 2.000 de euro lunar

Numărul de angajați ai BNR-ului a crescut cu 8% în ultimul deceniu. În 2021, lucrau pentru Banca națională 2018 persoane, în timp ce întregul sector bancar numără 51.000 de angajați, cu 16% mai puțin față de anul 2021.

Angajații BNR sunt printre cei mai bine plătiți din personalul activ pe piața muncii, potrivit raportului BNR un angajat al băncii centrale câștigă în medie aproape 2.000 de euro net/lună. 

Profitul obținut de BNR doar în 2021 a fost de 2 miliarde de lei, mai puțin cu 1% față de anul precedent. Câștigul obținut a fost de trei ori mai mare decât estimările inițiale. Profitul înregistrat la nivelul întregului sistem bancar atins cel mai mare nivel în 2021, de circa 8 miliarde de lei, cu mult peste cel de 5 miliarde  înregistrat 2020, potrivit zf.ro.