Infofinanciar > Info > Hidroelectrica sistează temporar serviciile de facturare! Activitățile vor fi reluate după 10.11.2022
Info

Hidroelectrica sistează temporar serviciile de facturare! Activitățile vor fi reluate după 10.11.2022

fanatik.ro
FOTO: fanatik.ro

Hidroelectrica cel mai mare producător de energie electrică din România nu va mai emite facturi în perioada următoare datorită modernizării softurilor și bazelor de date, proces care va întrerupe temporar activitatea departamentului de facturare. Compania de stat a anunțat că procesarea solicitărilor și a reclamațiilor vor fi afectate în egală măsură precum și soluționarea cererilor existente.

Intervalul anunțat de Hidroelectrica pentru implementarea noilor softuri este 27.10.2022 -10.11. 2022. Dosarele depuse în intervalul amintit anterior vor fi procesate ulterior intervalului amintit.

Hidroelectrica își suspendă temporar activitatea de facturare a serviciilor

În momentul de față Hidroelectrica are cele mai mici costuri de producție și a intrat pe piața energiei electrice încă de la începutul lunii iulie cu cele mai mici prețuri pentru gospodăriile populației.

Tariful perceput este de 0,66 lei/kWh pentru București însă oferta este valabilă doar până la finalul acestui an, perioadă în care poate primi noi clienți la tariful menționat.

Numărul de facturi livrate lunar, potrivit estimărilor companiei, ajunge. în 2022, la aproape 2500, dar activitatea de expediere a facturilor va fi externalizată, în contextul în care Hidroelectrica a lansat platforma on-line de conectare pentru clienții casnici. Costurile externalizării se ridică la aproximativ 120.000 de lei plus TVA.

Din păcate activitatea de furnizare a energie către clienți cât și partea de contractarea este departe de a fi optimă. Mai mulți utilizatori casnici s-au plâns de faptul că facturile sunt trimise anevoios și în mod neregulat la care se adaugă și dificultatea cu care Hidroelectrica operează procedurile de transfer ale noilor clienți de la furnizorii lor, preluzarea făcându-se cu mari întârzieri.

Bogdan Badea: „Anul trecut aveam în jur de 100.000 clienţi, acum sunt aproximativ 300.000”

Siteuația actuală în care se află Hidroelectrica a fost anunțată încă de la finalul lunii septembrie când Bogdan Badea declară că„Ne confruntăm cu un aflux de 5.000 de clienţi pe zi, ceea ce înseamnă o presiune foarte mare pe infrastructura software, dar în paralel dezvoltăm această zonă şi încercăm să preluăm cât mai multe dintre cererile clienţilor (…) Anul trecut aveam în jur de 100.000 clienţi, acum sunt aproximativ 300.000”.

Referindu-se la prețurile pe care le percepe Hidroelectrica coraportorul ordonanței de urgență Bogdan Badea susține că „ Preţul pe care îl oferă Hidroelectrica este unul competitiv, care derivă din faptul că suntem şi producători de energie electrică.

Încercăm în aceste momente de criză să oferim consumatorilor finali un preţ final care să le permită să îşi desfăşoare activităţile, dacă discutăm de zona comercială şi să poată să îşi gestioneze mai bine bugetele personale, dacă vorbim de clienţii casnici.

Orice fel de modificări, de situaţii care pot genera panică pun o presiune suplimentară pe tot ce înseamnă sistemele informatice”, potrivit profit.ro.