Infofinanciar > Esential > Cei mai puternici actori din energie, premiați la Gala Capital! OMV Petrom, Hidroelectrica și Rompetrol în vârful Top 300 Companii
Esential

Cei mai puternici actori din energie, premiați la Gala Capital! OMV Petrom, Hidroelectrica și Rompetrol în vârful Top 300 Companii

Sorin Cioca, Director Planificare si Operațiuni, KazMunayGas International, sursă foto Christian Blancko

Anul 2021 a fost unul de glorie pentru companiile energetice, iar după cum arată piața la momentul actual, dar și rapoartele publice ale jucătorilor, 2022 o să fie un an și mai bun. Companiile din energie și-au recuperat pierderile din 2020 și chiar au ajuns să fie mai puternice ca înainte de pandemie. Cererea a revenit în 2021, iar profiturile au crescut pe măsură.

Cele trei companii premiate de CAPITAL la Gala Companii de Elită în industria energiei au fost OMV Petrom, Hidroelectrica și Rompetrol, toate făcând parte din Top 10 companii din România. Premiile au fost înmânate de către Andrei Baciu, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății.

Rompetrol primește premiul pentru Reziliență și performanță în vremuri de criză energetică

Grupul KMG a înregistrat o cifră de afaceri de peste 25 de miliarde de lei, fiind în top 3 cele mai importante entități economice de la noi din țară după acest criteriu. Rompetrol Rafinare a raportat venituri de 12,1 miliarde de lei, în creștere cu 50%, iar Rompetrol Downstream, benzinăriile, de 12,2 miliarde de lei.

Sorin Cioca, Director Planificare si Operațiuni, KazMunayGas International

Sorin Cioca, Director Planificare si Operațiuni, KazMunayGas International

„Vreau să vă spunem că primim acest premiu, în primul rând, cu reponsabilitate, și apoi bine-înțeles cu mândrie și bucurie. Petrochimia este grea, dar a reușit să reziste, a trecut prin provocări foarte mari, pandemia, volatilitatea pieței și mai nou, conflictul din Ucraina. Am reușit acest lucru cu cei peste 5.000 de colegi din grupul Rompetrol, avem susținerea acționarului majoritar din Kazakstan, anul acesta împlinim 15 ani de când grupul s-a privatizat. Avem o rafinărie la malul mării care a reușit să dea produse în toată această perioadă nu numai pentru România, putem să menționăm Bulgaria, Moldova și Georgia, cu investiții în această perioadă de peste patru milioane de dolari. Totodată, menționăm că nu uităm de decarbonizare și de sustenabilitate, pentru că ele sunt importante”, a declarat Sorin Cioca, Director Planificare si Operațiuni, KazMunayGas International.

OMV Petrom primește premiul pentru Cel mai puternic grup din economia românească

Reprezentând cel mai important grup de companii din România, OMV Petrom a avut o cifră de afaceri de 23,5 miliarde de lei, în creștere cu 60% față de anul 2020! Grupul este organizat în trei segmente: upstream (explorare – exploatare), downstream oil (rafinare și vânzare) și downstream gas (gaz și energie).

Hidroelectrica primește premiul pentru Cea mai mare rată a profitabilității din economie

„Perla” energiei românești, Hidroelectrica, este unul dintre marii câștigători ai crizei energetice, alături de principalul său acționar, statul român. Producătorul de energie a înregistrat o cifră de afaceri de 6,33 miliarde de lei și un profit record de peste 3 miliarde de lei!

Aflați care sunt cele mai importanți jucători din economia românească în noua revistă CAPITAL „Top 300 Companii”, ediția 2022, disponibilă la punctele de difuzare a presei și online pe agoramag.ro începând cu data de 21 octombrie.

 

 

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.