Infofinanciar > Info > Furnizorul de energie Hidroelectrica și-a triplat volumul de clienți față de 2021! Presiunea cade pe infrastructura software
Info

Furnizorul de energie Hidroelectrica și-a triplat volumul de clienți față de 2021! Presiunea cade pe infrastructura software

evz.ro
Sursa foto: evz.ro

Compania Hidroelectrica a anunțat că societatea beneficiază, în ultima perioadă, de un număr însemnat de noi clienți. Președintele Directoratului, Bogdan Badea, susține că peste 500 de clienți au optat pentru serviciile companiei de stat. Față de anul trecut volumul de clienți s-a triplat.

Bogdan Badea susține că peste 5000 de clienți se alătura deja celor existenți zilnic, fapt care generează o presiune suplimentară pe rețeaua de software a firmei, însă compania de stat face tot posibilulul pentru a îmbunătăți și acest aspect. În acest sens liderul companiei a declarat faptul că:

„Ne confruntăm cu un aflux de 5.000 de clienţi pe zi, ceea ce înseamnă o presiune foarte mare pe infrastructura software, dar în paralel dezvoltăm această zonă şi încercăm să preluăm cât mai multe dintre cererile clienţilor (…) Anul trecut aveam în jur de 100.000 clienţi, acum sunt aproximativ 300.000”. Declarația a fost făcută în cadrul Comisiei economice din Senat.

Hidroelectrica și-a triplat volumul de clienți în doar 12 luni

În materie de prețuri, coraportorul ordonanței de urgență, Bogdan Badea, a precizat faptul că tariful pe care îl percepe Hidroelectrica este unul competitiv adaptat atât pentru utilizatorii casnici cât și non-casnici, acesta a declarat faptul că:

„Preţul pe care îl oferă Hidroelectrica este unul competitiv, care derivă din faptul că suntem şi producători de energie electrică. Încercăm în aceste momente de criză să oferim consumatorilor finali un preţ final care să le permită să îşi desfăşoare activităţile, dacă discutăm de zona comercială şi să poată să îşi gestioneze mai bine bugetele personale, dacă vorbim de clienţii casnici. Orice fel de modificări, de situaţii care pot genera panică pun o presiune suplimentară pe tot ce înseamnă sistemele informatice”.

Însă, Badea a ținut să precizeze faptul că Hidroelectrica nu are capacitatea de a susține tot consumul României, plafonul maxim pe care compania îl poate asigura este de 17 TWh. În acest sens oficialul Hidroelectrica a ținut să precizeze:

„A fost o perioadă complicată (n.r. secetă), nu e prima oară când ne confruntăm cu astfel de situaţii. Eu zic că am depăşit-o, prognozele încep să arate mai bine decât ceea ce s-a întâmplat în perioada de vară şi cu siguranţa focusul nostru va fi către consumatorul final”, potrivit hotnews.ro

Prețul energiei este de 0,68 și 0,77 lei/ Kwh și depinde de zona în care trebuie livrată

„Avem peste 300.000 de clienţi casnici şi foarte mulţi clienţi industriali. Dar Hidroelectrica, cu 14-17 TWh, nu poate acoperi consumul României, care este undeva la 57 TWh”, a susținut acesta.

O altă precizare pe care a făcut-o președintele Directoratului Hidroelectrica ține cont de faptul că : „Actualul mecanism prin care se obţine licenţa de furnizare nu presupune că dacă faci o ofertă trebuie să ai şi energia în spate, ceea ce a condus în perioade de crize la intrarea în insolvenţă a respectivilor furnizori, clienţii au rămas păgubiţi pentru că au trebuit să se ducă pe zona cea mai scumpă. Noi am propus (…) asigurarea de predicitibilitate pentru producători, care au nevoie de investiţii în această perioadă, dar şi pentru clienţi”.

„E vorba de o piaţă competitivă, unde să participe producătorii şi furnizorii cu un număr semnificativ de clienţi pentru a fi siguri că energia ajunge la dânşii şi nu mai sunt probleme de contractare”, a continuat Badea.

În altă ordine de idei, tariful unui Kwh costă între 0,68 și 0,77 de lei, în funcție de regiunea în care este livrată.

 

 

 

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.