Info

Grave probleme cu vouchere sociale! Mii de români sunt extrem de nemulțumiți de ce se întâmplă acum

vouchere-sociale-romaniatv.net
sursă foto: romaniatv.net

Voucherele sociale de la stat se pare că ridică iarăși foarte mari probleme. Din nou, românii beneficiari întâmpină greutăți atât în ceea ce înseamnă livrarea, dar și utilizarea acestora. Foarte mulți pensionari din toată România își expun către presă nemulțumirile.

Apar noi informații despre aceste carduri sociale de ajutor, însă de această dată veștile vin din partea beneficiarilor, care se plâng ne o neglijentă gestionare și organizare a acestui proiect. Unii dintre ei susțin faptul că încă nu le-au primit, alții spun că nu știu să le folosească, iar alții au declarat chiar că nu știu despre ce ajutor este vorba, în ciuda faptului că se încadrează în condițiile necesare.

Ce spun românii simpli?

Un bun exemplu de slabă gestionare a acestui proiect, „Sprijin pentru România”, îl regăsim la Botoșani, unde un cetățean cu venituri mici susține că un astfel de voucher nu a ajuns la el până acum, chiar dacă se încadra în condițiile acestui proiect de la inițierea lui: „Am auzit prin comună că ala a lui Savin a luat, că vecina a luat. Mie, nimic. Și eu abia am o mie de lei. Și o văcuță”, a declarat un locuitor al comunei Blândești, citat de romaniatv.net.

Județul Botoșani este deja unul cu mari probleme când vine vorba de pensionari. Însuși ministrului Muncii, Marius Budăi, spune că aici sunt cele mai mici pensii din țară, în medie de puțin peste 1.000 de lei. În îngreunarea situației, beneficiarii voucherelor sociale sunt acum în ceață.

Ce probleme întâmpină?

Marile probleme apar atunci când beneficiarii, în special persoanele în vârstă, doresc să afle mai multe informații despre aceste vouchere. Iar reprezentanții statului se pare că întâmpină și ei nedumeriri când pensionarii vin către ei să ceară explicații. Astfel, de exemplu, se pare că în cadrul Agențiilor Județene de Plăți și Inspecție Socială din Harghita și Cluj, funcționarii publici fie nu știu să răspundă la solicitări simple, fie aleg pur și simplu să închidă telefoanele în nas sau, și mai simplu, nu vor să ridice receptorul.

În orașul Bihor se pare că se identifică aceleași problemele. Mai mult decât atât, mulți beneficiari se plâng de faptul că vouchere lor sunt blocate și nu le pot folosi. Când întreabă de ce și cum pot rezolva problema, nu primesc niciun răspuns clar.

Cetățenii se plâng, nimeni nu răspunde

„Sincer, am primit un număr de telefon de la un orădean, singurul unde se pot primi informaţii despre aceste tichete. Am sunat şi noi, pentru că am vrut să ajutăm oamenii care ajung la noi. Dar nu răspunde nimeni. Încercaţi să-i daţi un ‘bip’ domnului Boloş!”, a declarat o funcţionară a Primăriei din Oradea. Aceasta amintește astfel că programul „Sprijin pentru România” a fost lansat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, condus de bihoreanul Marcel Boloș, care în trecut a lucrat în Primăria Oradea.