Info

Informații despre cardurile de 250 de lei! La ce număr trebuie să suni pentru a afla câți bani mai ai în cont

Voucher, Sursă foto: Playtech
Sursă foto: Playtech

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a început, odată cu data de 10 iunie, să distribuie către populație primele carduri cu vouchere sociale din cadrul programului „Sprijin pentru România”. Totodată, din data de 20 iunie, responsabilii au început să încarce aceste carduri ale beneficiarilor cu 250 de lei, care este valoarea voucherului acordat. Încărcarea se face într-un interval de aproximativ 7-10 zile de la momentul în care cardul este primit de beneficiar. Listele cu beneficiari sunt stabilite de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS).

Potrivit datelor furnizate de Poșta Română, statul a reușit să distribuie până la această dată peste 350.000 de carduri. Până la sfârșitul acestei săptămânii, autoritățile vor atinge pragul de 500.000 de carduri livrate. Acest număr ar urma să crească la 900.000 de carduri expediate la sfârșitul săptămânii viitoare.

Mecanismul de distribuție al cardurilor este îndelung urmărit și analizat de MIPE și reprezentanții Poștei Române în ședințe organizate săptămânal, pentru ca acesta să poată rula eficient. De asemenea, autoritățile vor să se asigure că nu vor apărea probleme în ceea ce privește expedierea acestor vouchere.

Procesul de distribuire a cardurilor trebuie să urmeze următoarele etape:

1) producția cardurilor de către unitățile emitente (imprimarea datelor beneficiarilor și inserarea CIP-ului)

2) împlicuirea și distribuirea la nivel național de către Poșta Română

3) încărcarea valorică a cardurilor pe măsură ce acestea intră în posesia beneficiarilor.

În plus, MIPE i-a asigurat pe toți beneficiarii acestor carduri că nu există niciun risc ca vreunul dintre ei să nu primească într-un final ajutorul.

„Mă bucur că acest proces, care contribuie la siguranța alimentară a românilor, funcționează conform planului. Logistic, înseamnă eforturi uriașe, atât la nivelul emitenților de carduri, care trebuie să realizeze cardurile, cât și din partea întregii structuri a Poștei, pentru ca fiecare cetățean eligibil să își primească ajutorul. Sigur că mai apar și probleme în proces, de la întârzieri la livrarea cipurilor care se pun pe carduri și până la defectarea mașinilor care le livrează. Dar mobilizarea este exemplară, pentru ca problemele să se rezolve din pripă. După ce se va finaliza distribuirea cardurilor, ne va fi mult mai ușor, iar încărcarea se va face cursiv pentru toți cei eligibili”, a precizat ministru Marcel Boloș, potrivit DC Bussines.

Alte informații utile despre aceste carduri

Potrivit autorităților, aceste vouchere de 250 de lei sunt încărcate o dată la două luni, până la sfârșitul anului. De asemenea, aceste sume pot fi folosite de beneficiari timp de 12 luni de la data încărcării lor. Totodată, atunci când sunt distribuite, cardurile vor fi însoțite de mai multe instrucțiuni de utilizare (inclusiv codul PIN), dar și de mai multe detalii importante, cum ar fi locația magazinelor unde se pot utiliza aceste carduri și un număr de telefon la care beneficiarii pot apela dacă întâmpină probleme.

În plus, pentru a putea afla soldul curent de pe aceste carduri, beneficiarii trebuie să apeleze la Serviciul Clienți al emitentului. În funcție de cardul pe care beneficiarul îl deține, acestea sunt:

Edenred: 021 301 33 03
Sodexo: 021 204 46 64
UP România: 0374 66 22 73