Infofinanciar > Info > Demisie sau demitere? Aceasta-i întrebarea. Liderii AUR nu îi mai vor în funcții pe Raed Arafat și Alexandru Rafila
Info

Demisie sau demitere? Aceasta-i întrebarea. Liderii AUR nu îi mai vor în funcții pe Raed Arafat și Alexandru Rafila

Partidul AUR se destramă sub ochii lui George Simion
george simion - sursa foto - impact.ro

Domeniul medical a fost întotdeauna unul dintre subiectele larg dezbătute în politica din România. Acest fenomen a devenit și mai amplu de când a apărut pandemia de coronavirus, iar Alianța pentru Unirea Românilor, prin reprezentanții ei, nu s-a ferit niciodată să critice anumite măsuri pe care nu le consideră corecte.

Partidul politic AUR contestă proiectul de lege conform căruia asistența medicală în regim de urgență ar urma să fie sub coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență, parte a Ministerului Afacerilor Interne.

Declarațiile reprezentanților Alianței pentru Unirea Românilor

Într-un comunicat de presă, președintele Alianței pentru Unirea Românilor, George Simion a declarat părerea lui despre acest proiect de lege : „După dramele din Munţii Apuseni, Siutghiol şi Colectiv, după incendiile din spitalele româneşti şi după numeroase alte episoade tragice în care Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi-a arătat neputinţa, Arafat are tupeul să vină acum şi să ceară subordonarea întregului sistem al medicinei de urgenţă. Un tupeu care se bazează pe ceva: pe protecţie politică. În loc să-i fie făcut vânt din sistem acestui incompetent notoriu, nişte şmecheri din politică îl ţin în spate şi împart cu el beneficiile.”.

Împărtășind aceeași părere cu George Simion, liderul grupului Alianță pentru Unirea Românilor din senat, Claudiu Târziu, spune și că asistența medicală de urgență trebuie să fie parte a Ministerului Sănătății, nu a Departamentului pentru Situații de Urgență. Acesta a făcut referire și la faptul că principala miză este bugetul anul care află în jurul sumei de 2 miliarde de lei. Bani pe care medicina de urgență îi are la dispoziție.

Claudiu Târziu vine cu următoarea clarificare: „Este nefirească tendinţa de subordonare faţă de DSU, căci ar trebui ca UPU să ţină de Ministerul Sănătăţii, deci de spitale. În joc se află şi o miză financiară foarte mare. Medicina de urgenţă are un buget anual de aproximativ două miliarde de lei. DSU realizează zeci de proceduri de achiziţii publice majore şi am văzut în perioada pandemiei cât de temeinice au fost ele. Practic, numai dacă ne uităm la ce s-a întâmplat în perioada pandemiei, concluzia nu poate fi aceasta: coordonarea unei activităţi medicale trebuie să revină Ministerului Sănătăţii, iar măsurile de sănătate publică trebuie adoptate tot de Ministerul Sănătăţii.”.

Tot conform lui Claudiu Târziu, Raed Arafat ar trebui să fie demis sau să demisioneze din funcția de reprezentant pentru Departamentul de Situații de Urgență. Tot liderul Alianței pentru Unirea Românilor afirmă că acest lucru este o adevărată urgență națională.