Infofinanciar > Lumea la zi > Gata cu circul? Djokovic poate juca la Australian Open 2023! Se ascute lupta pentru cele mai multe Grand Slamuri
Lumea la zi

Gata cu circul? Djokovic poate juca la Australian Open 2023! Se ascute lupta pentru cele mai multe Grand Slamuri

Novak Djokovic Sursă foto Getty image
Sursă foto: Getty Image

Novak Djokovic, numărul 6 ATP, se poate întoarce la Australian Open 2023, primul turneul de Grand Slam al sezonului după ce noul ministrul al imigrației din Australia, Andrew Giles, a decis să anuleze interdicția de 3 ani pe care autoritățile de la Antipozi i-o aplicaseră campionului sârb. În momentul de față, în Australia nu mai este obligatoriu vaccinul anticovid.

Conform Sportal.blic.rs, care citează presa din Australia, Novak Djokovic ar putea să participe la primul turneu de Grand Slam al sezonului, care va începe în prima parte a lunii ianuarie, Australian Open. Acest lucru i-ar permite să reînceapă cursa de urmărire a lui Rafael Nadal pentru cele mai multe turneee de Grand Slam câștigate.

Participarea sârbului este posibilă după ce la alegerile federale din 2022 a fost votat un nou guvern, iar noul ministru al imigrației, Andrew Giles a decis să nu procedeze ca cel care a ocupat acest scaun la începutul anului și a iscat un scandal monstru prin expulzarea lui Novak Djokovic din Australia. Giles și-a dat acordul de principiu să anuleze măsura luată de predecesorul său, care i-a anulat viza sârbului.

Dacă va dori să participe la turneu, Novak Djokovic va trebui să depună un apel în ceea ce privește anularea vizei. Dacă legislația din Australia nu suferă modificări până la disputarea turneului, sârbul va scăpa și de obligativitatea vaccinării, deoarece în momentul de față, statul din Emisfera Sudică nu mai solicită dovada efectuării vaccinului anticovid.

Un an slab pentru campionul sârb

Vestea a fost primită cu bucurie și de către fostul antrenor al Simonei Halep, australianul Daren Cahill, care și-a etalat bucuria printr-o postare pe Twitter.

La începutul anului 2022, Novak Djokovic a fost în centrul unui scandal de proporții după ce a încercat să participe la turneul din Australia deși nu era vaccinat, condiție obligatorie de participare la momentul respectiv. Deși a obținut o excepție din partea autorităților sanitare, sârbului i-a fost anulată viza și expulzat în Serbia după 10 zile în care nu a reușit să dovedească în fața autorităților autenticitatea documentelor în baza cărora a primit excepția de participare.

Campionul sârb a câștigat 21 de Grand Slamuri, de cele mai multe ori reușind să triumfe chiar la Australian Open, de nouă ori. El se află pe locul doi într-un clasament all-time al jucătorilor cu cele mai multe Grand Slamuri câștigate, fiind depășit de către Rafael Nadal, care deține 22 de trofee.

Djokovic nu a reușit cel mai bun sezon al său în 2022, reușind să câștige doar 2 trofee și având un bilanț de 23 de victorii și 5 înfrângeri. El a întâmpinat atât probleme de sănătate cât și din cauza refuzului de a se vaccina, care l-a costat participarea la mai multe turnee, ultimul fiind chiar US Open, turneu care se va încheia în această noapte.