Infofinanciar > Lumea la zi > Djokovic se resimte! Care sunt problemele cu care se confruntă campionul sârb
Lumea la zi

Djokovic se resimte! Care sunt problemele cu care se confruntă campionul sârb

tenis-sursa-foto-unsplash.com
tenis-sursa-foto-unsplash.com

Liderul mondial al circuitului ATP, sârbul Novak Djokovic, are un început de sezon pe care cu siguranță nici nu l-a dorit și nici nu l-ar fi anticipat acum câteva luni. Totul a pornit de la scandalul din Australia, unde datorită faptului că a refuzat să se vaccineze anticovid nu a fost lăsat să participe la Australian Open și a sfârșit prin a fi expulzat din țară.

Presiunea mediatică declanșată la începutul anului încă îl urmărește pe Djokovic. Acesta a prezentat pentru tennisuptodate.com problemele cu care se confruntă: „Provocarea este cu siguranță mai mult pe partea mentală și emoțională. Bineînțeles, nu am mai experimentat niciodată ceva similar cu ceea ce am trăit la începutul acestui sezon și nu știam cum mă va afecta. Evident, știți, încă trebuie să mă confrunt cu asta într-o oarecare măsură. Nu este la fel de puternic cum a fost în primele două, trei luni ale anului. Simt că, cu cât joc mai mult, cu cât sunt mai mult în acest mediu, cu atât mă simt mai confortabil.”

Probleme de ordin medical

După finala pierdută chiar la Belgrad săptămâna trecută, în fața lui Andrey Rublev, Djokovic s-a plâns și de o boală ciudată care îi afectează rezistența fizică: „Nu e vorba de Covid-19, e altceva care mă deranjează, dar nu pot intra în detalii. Ceva îmi afectează corpul și metabolismul de câteva săptămâni. Nu am mai pățit așa ceva, poate doar la începutul carierei. De asta spun că e vorba despre o boală. Pare că timpul de recuperare este mai mare decât mă așteptam. În finala cu Andrey nu m-am simțit rău până în setul secund. Chiar și atunci, după time-out-ul medical pe care l-am luat, am simțit că sunt pregătit pentru decisiv. Am avut însă energie doar pentru două game-uri. Știu că nu a fost plăcut pentru cei prezenți în tribune. Îmi pare rău, dar atât a fost posibil. Îngrijorător este că acest sentiment nu l-am mai avut. Nu e vorba de pregătire, ci de acel lucru care mă afectează”.

În 2022 sârbul a participat la doar 3 turnee ATP, fără a reuși să se ridice la performanțele care l-au consacrat:

-în februarie, la Dubai – eliminat în sferturi de finală de mult mai slab cotatul, Vesely.
-în aprilie, la Monte Carlo – eliminat încă din primul tur de către spaniolul Davidovich Fokina
-săptămâna trecută, acasă la Belgrad – învins în finală de Rublev chiar cu 6-0 în decisiv

Astăzi va debuta, după ora 17:00, la turneul de la Madrid împotriva lui Gael Monfils și este de urmărit dacă Djokovic va reuși să reediteze performanța din 2019, atunci când a câștigat pentru ultima oară trofeul din capitala Spaniei.