Infofinanciar > Lumea la zi > Gata, Chelsea are patron de peste Ocean. Cât a luat Abramovici pe clubul care l-a făcut faimos
Lumea la zi

Gata, Chelsea are patron de peste Ocean. Cât a luat Abramovici pe clubul care l-a făcut faimos

Roman Abramovich
Foto: thetimes.co.uk

Clubul englez de fotbal Chelsea a a anunţat că s-a vândut. Noul proprietar este omul de afaceri american Todd Boehly şi consorţiul său de investitori. Abramovici nu mai e în cărți.

„Consorţiul condus de Tedd Boehly, preşedinte şi director general al Eldridge, şi Clearlake Capital Group au anunţat astăzi că transferul de proprietate asupra Chelsea Football Club este încheiat”, a anunţatclubul britanic. Chelsea a fost cumpărat cu 4,5 miliarde de euro.

Pe mâna fundației

În urmă cu o lună, miliardarul rus Roman Abramovici a anunțat că a predat „administrarea” clubului de fotbal Chelsea Londra, actuala deținătoare a Ligii Campionilor UEFA, scrie BBC News.

„Pe parcursul celor aproape 20 de ani de când dețin Chelsea FC, mi-am asumat întotdeauna rolul de conducător al clubului, a cărui sarcină este să ne asigurăm că avem cât mai mult succes astăzi, precum și să construim pentru viitor, jucând, de asemenea, un rol pozitiv în comunitățile noastre. Am luat întotdeauna decizii având în vedere interesul clubului. Eu rămân dedicat acestor valori”, a transmis Abramovici printr-o declarație de presă.

Miliardarul rus a mai spus că le oferă administratorilor fundației caritabile a lui Chelsea administrarea și îngrijirea clubului de fotbal Chelsea FC. „Cred că în prezent ei sunt în cea mai bună poziție pentru a avea grijă de interesele clubului, ale jucătorilor, personalului și fanilor”, a mai precizat Roman Abramovici.

Motivul din spatele mișcării lui Abramovici nu este clar, dar Sky Sports amintește că au existat apeluri din partea parlamentarilor britanici în această săptămână conform cărora Abramovici, născut în Rusia, să nu aibă voie să mai conducă clubul Chelsea din cauza presupuselor legături ale sale cu regimul lui Vladimir Putin.

Un băiat bun

Decizia oligarhului rus de a vinde clubul a fost comentată în presa din Olanda de Piet De Visser. Fostul recrutor de la Chelsea a declarat că a fost afectat de anunțul lui Abramovich, spunând că rusul este un om diferit de cel pe care îl cunoaștem din articolele de presă.

De Visser a punctat că omul de afaceri nu este interesat deloc de bani și că nu este un bărbat rece, motiv pentru care a simțit nevoia să-i ia apărarea.

„A fost o lovitură grea pentru că este o persoană foarte importantă pentru club și oamenii au o imagine greșită despre el. Nu este vorba de bani pentru Roman, el are mulți și asta face o diferență importantă. El este de fapt o persoană caldă. Sigur că se va supăra pentru că vorbesc despre el în presă, dar îmi mențin părerea. Îi voi accepta cu plăcere furia.

Vreau să spun cine este adevăratul Roman pentru că el însuși nu vorbește niciodată cu presa, mulți îl văd ca pe un oligarh rece și asta mă doare foarte mult pentru că nu este așa. De aici nevoia mea de a-l apăra. Adevărul este că are o inimă mare și faptul că de banii din vânzarea clubului vor beneficia victimele războiului din Ucraina este o dovadă fără echivoc”, a declarat De Visser pentru publicația olandeză Algemeen Dagblad.