Info

Gările din România, ca după război. Grindeanu: „90 la sută arată ca acelea din Mariupol”

Gara de Sud din Ploiești, Sursă foto: Observatorul Prahovean
Sursă foto: Observatorul Prahovean

Sorin Grindeanu, cel care ocupă fotoliul de ministru al Transporturilor, a oferit „publicității” mai multe declarații spectaculoase cu privire la gările feroviare și la drumurile din țara noastră. Acesta a mărturisit, fără echivoc, printr-un „oximoron”, că „România este țara cu două dintre cele mai spectaculoase drumuri din Europa”, dar și că „90 la sută din gările din România arată ca cele din Mariupol”.

Aceste declarații au fost oferite în cadrul deschiderii celei de-a XVI-a ediții a Congresului Național de Drumuri și Poduri de la Timișoara, care a fost organizată în cursul zilei de joi. La acest eveniment au participat mai mulți specialiști în domeniul rutier, dar și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

De altfel, această gală a fost deschisă de declarațiile ministrului, care a ținut să precizeze că România este „o țară cu drumuri bune”, care „are și o economie solidă”. Ulterior, Grindeanu a subliniat, surprinzător, că „România este țara cu două dintre cele mai spectaculoase drumuri din Europa”, iar „asta se datorează inginerilor și drumarilor români”.

Descentralizarea, o prioritate a ministrului

Potrivit spuselor sale, unul din obiectivele principale ale ministrului în acest mandat este „descentralizarea”. Acest lucru a fost afirmat de Grindeanu și în luna mai a anului curent, la Interviurile Digi24.ro.

„Eu continui să spun că e un subiect (n.r. regionalizarea și descentralizarea) pe care România trebuie să-l discute și trebuie luată o decizie. Vă dau doar un exemplu dintr-o anumită componentă. Am fost președinte de Consiliu Județean, în momentul în care intri într-un dialog cu  unități administrative de același tip din UE, vorbim de regiuni. La noi nu există această noțiune. Parteneriatul acesta pe care poți să-l ai, nu știu, Timișul cu Bavaria, de exemplu, pare disproporționată această comparație. Atunci, dincolo de acest argument, sunt și multe altele. Dacă faci doar regionalizare fără descentralizare, nu cred că este o decizie care să fie necesară. În schimb, descentralizarea  împreună cu regionalizarea este un proiect pe care continui să-l susțin pentru că este absolut necesar pentru România”, a susținut ministrul la acea vreme.

Astfel, Grindeanu a anunțat că a semnat joi 50 de protocoale cu reprezentanții CNAIR, pentru ca unele drumuri administrate de această instituție să treacă sub jurisdicția autorităților locale. Procesul se restrânge și asupra gărilor aflate în prezent sub tutela CFR, care vor trebui să treacă, de asemenea, sub conducerea primăriilor.

„90 la sută din gările din România arată ca cele din Mariupol. CFR nu are forța necesară să modernizeze acest patrimoniu și le transferăm către autoritățile locale”, a precizat Sorin Grindeanu, conform Adevărul.

Construcția podului de la Brăila, o dilemă nerezolvată

În cadrul aceluiași discurs, susținut la Congresul al XVI-a Național de Drumuri și Poduri de la Timișoara, Grindeanu i-a „urecheat” pe constructorii care se ocupă de podul de la Brăila, pentru că aceștia nu pot oferi o dată exactă a momentului în care acest proiect va fi finalizat.

„Când merg acolo eu sau directorul general CNAIR sau primul ministru, ne spun că până la sfârşitul anului e dat în folosinţă. Luaţi declaraţiile constructorilor, chiar şi imaginile. Apoi ne trimite hârtii. Una spun de fiecare dată când mergem acolo, apoi trimit hârtii în care ne spun că termină peste 3 ani. Am trimis şi eu şi directorul general de la CNAIR consilieri şi o echipă să evaluăm, că deja… Săptămâna viitoare sunt acolo”, a declarat Grindeanu în cadrul evenimentului.

„Comportamentul ăsta dual, cel puțin, mă bulversează. Una spui, după aia trimiți alte hârtii. N-aș vrea să trag concluzii înainte de a merge la fața locului. Fiecare companie încearcă să-și maximizeze profitul. Ăsta nu e un lucru contrar regulilor economiei de piață, doar că toată această maximizare trebuie să se facă conform legii, conform contractului semnat și chestiunilor asumate. Înscriu acea adresă într-un tertip pe care încearcă să-l facă această companie”, a mai completat Grindeanu.

Odată ce construcția podului se va finaliza, podul de peste Dunăre de la Brăila va deveni cel mai mare pod suspendat din România și al treilea din Europa.