Info

CNAIR a anunțat câștigătorul licitației pentru A7! Un constructor român va realiza Autostrada Moldovei

icars.ro
FOTO: icars.ro

Ultimele două tronsoane ale autostrăzii A7 aflate pe raza sectorului Buzău Focșani vor fi cosntruite de firma românească UMB. Constructorul a depus o ofertă de 2,8 miliarde de lei cu care a câștigat licitația, de asemenea loturile de capăt ale segmentului Buzău Focșani vor fi realizate de aceiași companie.

În curusl zilei de astăzi, odată cu finalizarea procedurii de evaluare a ofertelor depuse pentru Tonsonul 2 Vadu Pașii-Râmnicu Sărat dar și pentru Tronsonul3 Râmnicu Sărat Mândrești Munteni din sectorul de autostradă Buzău- Focșani, Compania Națională de Autostrăzi și Infrastrucutră Rutieră ( CNAIR), a anunțat rezultatul procedurilor de atribuire a celor două contracte de execuție.

„Ofertantul desemnat câștigător în cadrul ambelor loturi este ASOCIEREA SC SA & PE CONSTRUCT SRL – S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. – S.C. INTERTRANSCOM IMPEX S.R.L”, precizeză CNAIR.

Contractele ar urma să fie finalizate în timp de 26 de luni, cu o garanție a lucrărilor de 10 ani. Finanțarea se face prin Programul Național de Redresare și Reziliență urmând ca semnarea contractelor să fie efectuată după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații sau a plângerilor formulate în cadrul procesului de atribuire.

Autostrada A7 va avea 440 de kilometri și va fi construită de o firmă românească

Autostrada A7 Buzău Focșani, Lotul 2 Vadu Pașii- Râmnicu Sărat are o lungime de 30,8 kilometri și va costa 1, 317, 073, 556, 06 miliarde de lei fără TVA și va fi construită de TEHNOSTRADE SRL în asociere cu SC SPEDITION UMB SRL în termen de 26 de luni de la începerea lucrărilor care vor include 12 poduri cel mai complex fiind cel de peste Râmnicu Sărat cu o lungime de 791 de metri.

Lotul 3 Râmnicu Sărat – Mândrești Munteni are o lungime de 36,1 kilometri va fi realizat cu un cost de producție în valoare de 1, 649, 390, 182, 97 miliarde de lei fără TVA, de aceeși asociere de firme în termen de 26 de luni odată ce lucrările au fost demarate. Vor mai fi construite 18 poduri și un pasaj cel mai complex este Podul peste FJ 205R și pârâul Ramna care va avea o lungime de 380 de metri, potrivit celor de la CNAIR.

UMB se va ocupe și de construcția tronsoanelor de apăt de pe segmentul Buzău -Focșani din A7. Statul va plăti pentru cei 16 km aferenți Tronsonului 1 Buzău – Vadu Pașii si Trinsonul 4 Mândrești Munteni – Focșani Nord  1, 45 miliarde de lei iar lucrarea ar trebui să fie finalizată în 20 de luni.

Aproximativ 440 de kilometri ar urma aă aibă Autostrada Moldovei A7 și va lega Ploieștiul de Pașcani. Finanțarea este prevăzută în PNRR și face parte din strategia  pe termen scurt a Uepentru relansarea economiilor post-pandemie, condiția prinicipală este aceea de finalizare a lucrărilor până în 2026. În momentul de față tronsoanele de drum au fost scoase la licitație.

Proiectul este cel mai avansat din construcțiile de ifrastructură rutieră fiind totodată, și cel mai costitistor din PNRR. De asemenea, proiectul mai este cunoscut și sub denumirea ”Coloana vertebrală a Moldovei” și va prelua traficul de DN2 sau E85, cel mai periculos drum național din România, scrie hotnews.ro