Infofinanciar > Esential > Gala Performeri din Sănătate. Dr. Felix Popescu: ”Au fost peste 200 de operații pro bono după tragedia Colectiv”
Esential

Gala Performeri din Sănătate. Dr. Felix Popescu: ”Au fost peste 200 de operații pro bono după tragedia Colectiv”

Dr. Felix Popescu, Felix Hair Implant
Foto: infofinanciar.ro

Clinica Dr. Felix Hair Implant este astăzi un brand internațional. Medicul Felix Popescu vorbește puțin despre realizările sale, dar știm că, după tragedia din Colectiv, el a realizat pro bono peste 60 de operații de specialitate. Tot atunci s-a născut și o premieră mondială absolută: primul transplant de păr și sprâncene pe piele arsă și grefată realizat cu succes.

Acum,  Dr Popescu este un speaker care nu are voie să lipsească de la marile adunări de specialitate ale International Society of Hair Restoration Surgery și FUE EUROPE – Hair Transplant Society.

La ridicarea premiului Capital, dr Felix Popescu a spus: ”Vă mulțumesc că ne apreciați munca. Acest premiu este se referă mai ales la proiectul Colectiv pe care l-am început la un an după accident. Și trebuie să spun că au fost peste 200 de operații pro bono în acest proiect. Primele rezultate le-am prezentat internațional în 2018 și au fost foarte apreciate, mai ales primul caz de transplant de păr care a modificat în bine dorința unei persoane de a renunța la viață, tot o victimă de la Colectiv. Ești mândru când primești atât recunoștință, dar mai avem două premiere mondiale: primul transplant alogenic de păr și primul autotransplant de păr din lume!”

”Chiar ne-a fost greu, însă am perseverat și am izbândit. Cred că doar așa poți să duci ceva extraordinar până la capăt. Transplantul pe grefe de piele rămâne încă o provocare de fiecare dată când îl realizăm”, spunea medicul despre această senzațională reușită.

Mare atenție

Există mulți români care aleg pentru repararea podoabei capilare să meargă în Turcia, fără să știe, de exemplu, că, acolo, nu este nevoie ca cel ce te operează să fie doctor. Este de ajuns o licență de tehnică. Deși pare ridicol, în Turcia, și o cosmeticiană poate să încerce un implant de păr. Cu riscurile aferente, câtă vreme noi avem o echipă unde vin medici din Occident pentru schimburi de experiență de înalt nivel.

Scriam mai sus că, Dr Felix Hair Implant este un brand internațional, da a fost o mișcare inspirată. ”Cea mai important a  fost investiția în branding internațional. Este poate cea mai durabilă și serioasă investiție după ce ți-ai consolidat brandul local sau național. În prezent, fac parte dintr-un grup extrem de select și elitist de traineri internaționali și sunt lector la toate congresele de profil. Ca urmare, am reușit să organizez primul congres internațional dedicat chirurgiei capilare din România”, a declarat Dr Felix Popescu pentru Capital.

Un altfel de Academie

Revenind la realizările profesionale pe care Dr. Felix Popescu şi le poate trece cu mândrie în CV, unul dintre lucrurile cu care se poate mândri, este acela că Echipa Medicală Dr. Felix Hair Implant Institute este bazată exclusiv pe medici specializaţi în tehnica Q-FUE la Londra.

De a lungul timpului, peste 300 de medici au fost instruiţi în cadrul acestei Academii, medici recunoscuţi la nivel mondial pentru profesionalismul desăvârşit. Multe nume celebre precum Wayne Rooney, Roger Johnson, fotbalişti englezi sau supermodele masculine, au ales medici ce au fost instruiţi în această tehnică.

”Chirurgia plastică, în afara beneficiilor reconstructive, permite și îmbunătățirea aspectului, ce poate reda încrederea în sine sau chiar reintegrarea în societate. Deși pare ceva banal în a „completa” cu păr zonele depletate, acea completare poate efectiv schimba cursul unei vieți anoste, deprimate sau cu dificultăți în socializare. Am făcut, în premieră mondială, transplant capilar pe grefe de piele post arsuri severe (cazurile Colectiv, dar nu numai), iar succesul incredibil ne-a permis să definim pentru prima dată „chirurgia reconstructivă a părului”. Acum suntem invitați la toate congresele internaționale de profil pentru a împărtăși din experiența noastră”, a declarat dr Popescu într-un interviu.