Infofinanciar > Lumea la zi > Franța dă verdictul cu privire la strategiile Rusiei! Cât va mai dura războiul
Lumea la zi

Franța dă verdictul cu privire la strategiile Rusiei! Cât va mai dura războiul

Vladimir Putin
Credit imagine: europalibera.ro

Ministrul de Externe francez a declarat faptul că Vladimir Putin se află în prezent într-o totală “negare” și într-o “justificare complet revizionistă” cu privire la războiul din Ucraina.

Acesta a adăugat că Putin a făcut o adevărată “eroare globală de apreciere”, iar numărul erorilor strategice pe care liderul de la Kremlin le-a făcut de la începerea bombardamentelor se ridică la suma de 4.

Într-un discurs pentru a sărbători aniversarea victoriei din 1945 asupra Germaniei naziste, preşedintele rus a afirmat luni că armata sa luptă în Ucraina pentru a-şi apăra „patria” în faţa unei „ameninţări inacceptabile”.

„Este un fel de închidere a lui Putin în război”, a estimat ministrul francez de externe. Preşedintele rus „este în negare. Este în justificarea complet revizionistă a motivelor războiului. Are un discurs de negare şi de inversare a responsabilităţilor”, a insistat el, într-o declarație la postul BFMTV, notează AFP.

„Nu este nimic nou” după discursul preşedintelui rus în cursul paradei militare din Piaţa Roşie din Moscova, a mai spus Jean-Yves Le Drian.

„Agresiunea rusă continuă, războiul continuă, obiectivele războiului sunt aceleaşi, fie că este vorba de neutralizarea Ucrainei, demilitarizarea ei, denazificarea ei, recuperarea teritoriilor. Asta nu s-a schimbat”, a declarat ministrul francez.

Eroarea majoră a lui Putin

Jean-Yves Le Drian a subliniat în declarațiile sale „eroarea globală de apreciere” a preşedintelui rus asupra situaţiei din Ucraina, estimând că Putin a făcut „patru erori strategice”, subestimând rezistenţa ucraineană, răspunsul european, solidaritatea din cadrul Alianţei Atlantice şi „supraestimându-şi” armata.

Aceste elemente „au ca rezultat lansarea unui război care va fi lung, dificil”, a declarat Jean-Yves Le Drian. „Ar putea însemna un război de câţiva ani”, a adăugat el, mai scrie AFP, citată de Agerpres.

În paralel cu afirmatiile pe care lierul democrației franceze, trupele rusești au atacat toată noaptea Estul Ucrainei. Mai multe explozii s-au auzit în regiunea Lugansk unde se duc lupte pentru controlul a două localități.