Infofinanciar > Lumea la zi > FOX NEWS: America, înapoi la mașinile clasice! Promovarea autovehiculelor electrice e ridicolă
Lumea la zi

FOX NEWS: America, înapoi la mașinile clasice! Promovarea autovehiculelor electrice e ridicolă

Masini Sursa foto Playtech.ro
Sursa foto: Playtech.ro

În statul american Virginia se întâmplă tot felul de schimbări în ultima vreme, asta întâmplându-se de la un guvernator la altul. Cel mai recent, actualul lider, Glenn Youngkin, promite să oprească interdicția „ridicolă” a statului privind vehiculele pe benzină, regulă impusă de mandatul de dinaintea sa.

Fostul guvernator al Virginiei, democratul Ralph Northam, a semnat în anul trecut o lege care leagă politicile de emisii dăunătoare ale statului de Air Resources Board din California. În prezent, guvernatorul republican al Virginiei, Glenn Youngkin, se străduiește să desființeze impulsul de moment de la acea vreme drept regulă de stat pentru vehiculele electrice, numind această măsură „ridicolă” într-o declarație de presă, citată de FOX NEWS.

Cu sau fără mașini pe benzină

Fostul guvernator al Virginiei, democratul Ralph Northam, a semnat în 2021 o lege care leagă politicile de emisii ale statului de Consiliul pentru Resursele Aerului din California. Consiliul a impus un regim de eliminare a vânzării de vehicule pe benzină și diesel până în 2035, forțând Virginia să facă același lucru datorită legii din 2021.

„Într-un efort de a transforma Virginia în California, politicienii liberali care au condus anterior guvernul nostru au vândut Virginia, supunând șoferii din acest stat legilor privind vehiculele din California”, a scris guvernatorul Youngkin într-o declarație pe Twitter. „Acum, conform acestui pact, locuitorii din Virginia vor fi forțați să adopte legea californiană care interzice vânzarea de vehicule pe benzină și diesel”, a adăugat acesta.

Youngkin are deja sprijin pentru această inițiativă din partea Camerei Delegaților, deținută de republicani: „Sunt deja la lucru pentru a împiedica ca acest edict ridicol să fie impus locuitorilor din Virginia. Legile ieșite din comun ale Californiei nu au ce căuta în Commonwealth-ul nostru”, a mai spus oficialul american.

Cine să conducă Virginia?

Republicanii din Camera Reprezentanților vor înainta o legislație în 2023 pentru a-i pune pe virginieni din nou la conducerea standardelor de emisii auto din Virginia și a pieței sale de vehicule. Virginia nu este, și nu ar trebui să fie, California”, a declarat președintele Camerei, Todd Gilbert, într-o declarație.

Fostul guvernator Northam, dar și colegii săi democrați au adoptat legislația atunci când partidul a deținut controlul deplin al guvernului din Virginia anul trecut.